Даниловић / Фото: Иван Петровић Ипе
25/11/2021 u 10:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Ако је воља грађана, нека се ДПС врати сјутра

Лакше је реконструисати постојећу владу, него изабрати нову, тврди лидер Уједињене

Предсједник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић казао је да ће партија на чијем је челу подржати платформу Демократског фронта (ДФ) за разрјешење политичке кризе, ако се три побједничке коалиције до 10. децембра договоре да је нова влада најбоља опција, и уједно ријеше све пратеће проблеме, преноси Портал РТЦГ. 

Најавио је да Уједињена неће подржати изборе сад, али да могу расправљати о томе кад ће се они одржати.

Он је у емисији Линк на Радију Црне Горе оцијенио и да ће бити врло тешко доћи до договора, уз напомену да је лакше било реконструисати постојећу владу, него правити нову.

Најавио је и да ће колегама из Демократског фронта (ДФ) одговорити на вријеме у вези са платформом коју су понудили за рјешење политичке кризе у Црној Гори.

- У нашем одговору биће жаљење што процес реконструкције Владе није добио подршку свих, јер сматрамо да је то било нужно, да је то био сљедећи корак, па да тек потом кад би испуцали тај аргумент, могли доћи до тога да је потребна нова влада - рекао је Даниловић.

Ако се, како је рекао, три побједничке коалиције договоре до 10. децембра да је најбоља нова влада и ријеше све пратеће ствари, Уједињена Црна Гора, како је рекао, даће подршку.

- Ипак, ми вјерујемо да ће то бити врло тешко. Лакше је реконструисати постојеће владу, него изабрати нову - сматра Даниловић. 

Kакви год одговори били на платформу ДФ-а, како је рекао, ни свијет ни Црна Гора неће стати 10. децембра.

Одговорни су сви, сматра, што није дошло до реконтрукције владе: "Не прихватам причу да нам је влада наметнута. Не, ми смо је бирали". 

Даниловић сматра и да је Грађански покрет УРА стандардан у једном - нема реконструкције, нема нове конструкције.

- Моје јавно питање колегама из ГП УРА је шта има? Ако вјерују да не треба ништа, да свакоме од министара треба послати поруку да су безбједни, то је резање властитих крила. Не може с, бити против свега што је поправљање квалитета рада Влада, иако промјећујете да ствари не функционишу- навео је он. 

Kоментаришући могућност одржавања избора, у случају да се не дође до договора, Даниловић је рекао да се избори не могу расписати одмах.

- Не зато што се плашим да се на власт не врати ДПС. Ако је то воља грађана Црне Горе, нека се врати сјутра. Нијесмо завршили посао који смо обећали . рекао је Даниловић.

Најавио је да ће Уједињена Црна Гора дати подршку буџету за 2022. годину, али да ће добро размислити о пратећем сету закона који се односе на програму Европа сад и Црна Гора одмах.

- Не пада ми напамет да будемо кривци због тога што се није макар покушало. За шест мјесеци сљедећих се може видјети да ли то функционише или не. Ако функционише свака част влади, само да будемо ми коректни партнери за вријеме - рекао је Даниловић.

Говорећи о платформу опозиције за рјешавање кризе, Даниловић сматра да тек она не нуди не ништа, и да је ријеч о програму ДПС-а који суштински никад није заживио.

Он је рекао да "овај ДПС није промијењен".

- Оног момента код промијени идеолошку матрицу и руководство можда ће постати потенцијални сарадник- закључио је Даниловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:12