Goran Danilović / - FOTO: LAZAR RUžIć
25/10/2023 u 19:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danilović: Za dogovor smo uvijek, ali bez vitlanja ucjenama i prijetnjama

Nije problem odložiti popis stanovništva za 30 dana, ali pod uslovom da bojkotaši prije donošenja takve odluke javno odustanu od namjere opstrukcije popisnog procesa, navodi on

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović oglasio se na svom Facebook profilu povodom aketuelne situacije vezane za odlaganje popisa stanovništva.

- Nije problem odložiti popis stanovništva za 30 dana, ali pod uslovom da bojkotaši prije donošenja takve odluke javno odustanu od namjere opstrukcije popisnog procesa. U protivnom država će kapitulirati pred ucjenjivačima koji zapravo žele da potpis odlože trajno ili da izmijene, i to drastično, sadržaj popisnog lista - smatra Danilović.

Dodaje da "zabrinutost DPS-a za demokratičnost predstojećeg popisa je lažna i predstavlja pokušaj političkog davljenika da se uhvati za listić".

- To je ista ona pamet koja je oburdavala stijene i palila gume na Belvederu braneći Crnu Goru od Mitropolije Crnogorsko-Primimorske i Cetinje od Cetinjskog Manastira. Današnje izjave iz te političke partije zapravo potvrđuju naum koji je lako pročitati; da se popis odloži, a onda ćemo vidjeti kada da se organizuje. DPS ima novu, ili preciznije, podgrijanu, rušilačku politiku - neprekidna prijetnja miru i stabilnosti kako bi ostali važni i nezaobilazni - navodi on.

Poručije: "Kratko i jasno; za dogovor smo uvijek ali bez vitlanja ucjenama i prijetnjama jer tako se ne gradi država - tako se gleda kroz prste banditizmu, a bude li tako, iz tog začaranog kruga nećemo nikad izaći".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 01:14