/ - Демократе Лого
29/12/2021 u 12:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Без путева и квалитетне здравствене заштите нема развоја

Оно што су, како наводе, у предизборној кампањи обећали као циљ вршења власти, то испуњавају

 Клуб посланика Демократа саопшто је да амандмани на буџет за 2022 годину, које је у име клуба Демократе-Демос-Мир је наша нација, поднио посланик Момо Копривица, подржани су већином гласова на Одбору за буџет, финансије и економију, а министар финансија и социјалног старања их је на сједници прихватио, чиме су постали саставни дио буџета за идућу годину.

- У питању је 6 амандмана који се односе на капиталне пројекте и елиминисање праксе бивше власти да политички функционери намичу станове о трошку свих грађана. Амандмани се односе на: 1. Повећање износа буџетских средстава за Општу болницу Никшић за изградњу Ургентног блока са дијагностиком, одјељењем неурологије, интерног и палијативне његе 2. Санација пута Маочићи-Велимље-Петровићи/дионица Маочићи-Велимље 3. Санација објекта и унапређење функционисања амбуланте "Др Нико Миљанић"-Велимље 4. Пројектовање и изградња пута од Никшићке Жупе до Капетановог језера 5. Дом дигиталне револуције, за Технополис-Никшић 6. Законска норма да посланици, чланови Владе и државни секретари у министарствима, не могу рјешавати стамбене потребе, на терет буџета Црне Горе. Ми смо политички субјекат којем су на првом мјесту потребе грађана и који држи дату ријеч- наводе у саопштењу.

 Оно што су, како наводе, у предизборној кампањи обећали као циљ вршења власти, то испуњавају.

-  Овим амандманима се ствара буџетска основа за улагања у привредну и социјалну инфраструктуру која је од виталног значаја за друштво и грађане. Претежно се ради о крајевима, са изузетним пољопривредним и туристичким потенцијалима, које је бивша власт деценијама запостављала и заобилазила. Без путева и квалитетне здравствене заштите нема развоја. Такође, улагања у креативну индустрију, као што је Дом дигиталне револуције, у оквиру Технополиса Никшић, предуслов је одрзивог привредног раста. И на крају, више никад мотив за улазак у политику не смије бити стан или стамбени кредит, и то ће бити запечаћено законом- наводе у саопоштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:23