Ilustracija / - DEMOKRATE
13/03/2024 u 12:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: Čestitke Šaranoviću, treba utužiti sve nezakonito donešene odluke

Članovi Kluba poslanika Demokrata čestitali su ministru unutrašnjih poslova i svom partijskom kolegi Danilu Šaranoviću, na, kako su rekli, dostojanstvenom držanju u odbrani Zakona, Ustava i principa i poručili da ga podržavaju u naumu da utuži sve nezakonito donešene odluke.

Istakli su da je sinoć izabrani v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović kadar bišeg čelnika policije Veselina Veljovića.

Demokrate su čestitale Šaranoviću što nije podlegao pritiscima da se za v.d. direktora Uprave policije izabere kadrar koji, prema informacijama dostupnim u medijima, nije prošao poligraf.

- Još više zabrinjava činjenica da se radi o policijskom službeniku koji je bio kadar Veselina Veljovića, uptuženog za izvršenje teških krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije", navodi se u saoptenju.

Klub poslanika podržava stav ministra Šaranovića da on i njegov pravni tim treba da utuže sve nezakonito donešene odluke, da informiše nadležne državne organe o sumnji na izvršenje krivičnih djela od strane članova Vlade, nastalih skandaloznim kršenjem zakona, te da do raspleta krize vlasti obezbijedi zakonito i stabilno funkcionisanje sektora na čijem je čelu.

- Biti lider tima ne znači stajati iznad drugih i boriti se za privilegije i moć, već biti uzor u odbrani onoga što je ispravno, bez obzira na ličnu političku cijenu", navodi se u saopštenju.

Obrazloženje Vlade: Radović dao ključni doprinos da izbjegnemo sivu listu Manival-a

Saopštenje potpisuju poslanici: Boris Bogdanović, Zdenka Popović, Anđela Vojinović, Nikola Rovčanin, Albin Ćeman, Momčilo Leković, Duško Stjepović. 

Obrazloženje Vlade: Radović dao ključni doprinos da izbjegnemo sivu listu Manival-a

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:22