Klub poslanika Demokrata / - DEMOKRATSKA CRNA GORA
30/12/2023 u 14:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: Funkcioneri poraženog režima da priznaju da su djelovali u ime ratnohuškačke politike

Naša posvećenost miru i suživotu ostaje nepokolebljiva, i mi ćemo nastaviti braniti pravdu i istinu za sve naše sugrađane, bez obzira na njihovu etničku ili vjersku pripadnost

Nakon tri godine od ispisivanja ratnohuškačkih grafita u Pljevljima, koji su imali za cilj da probude tenzije i zaustave mirnu tranziciju vlasti nakon pobjede 30 avgusta, danas dobijamo organizatora ovog čina -  prvaka bivšeg režima za specijalne operacije i policijskog funkcionera - Petra Lazovića, čime se potvrđuje ono što smo mi svjesni nepokolebljive interkulturalnosti naših Pljevalja i tada saopštavali, ističe se u saopštenju Klub poslanika Demokrata.

- Pozivamo na hitnu i jasnu osudu ovog ratnohuškačkog čina, koji je bio režiran od strane Petra Lazovića i povezanih kriminalnih struktura, koji su imali očiglednu podršku bivšeg režima. Ovo je apel svim tadašnjim funkcionerima poražene vlasti, koji su neopravdano optuživali građane Pljevalja i javne funkcionere pobjedničke većine, da sada pokažu odgovornost i priznaju svoje katastrofalne greške nabodi se u saopštenju. 

Ne smijemo zaboraviti da su ti isti funkcioneri, koji su tada bili glasni u svojim optužbama, zapravo ostali pasivni i sakriveni u svojim domovima, kada smo mi u Pljevljima, branili naše sugrađane i njihove svetinje od agresije koju su podsticali tadašnji visoki funkcioneri bivšeg režima Petar Lazović i kriminalni klanovi. Naša posvećenost miru i suživotu ostaje nepokolebljiva, i mi ćemo nastaviti braniti pravdu i istinu za sve naše sugrađane, bez obzira na njihovu etničku ili vjersku pripadnost.

Čitajući ove prepiske, postaje jasnije zašto je upravo tada Aleksa Bečić ispred Husein Pašine džamije kazao da su nacionalistički grafiti udbaška podmetačina sa poznatim rukopisom:,,Neka izvole, prvo će morati da udare na mene da bi mogli da idu na našu braću muslimane i na objekte Islamske zajednice. Tako da, pripadnici službi, pripadnici UDBA-e koji pišu te jeftine rukopise i koji se bave tim trikovima imaju adresu.

U kontekstu ovih događaja, postavlja se pitanje odgovornosti glasnogovornika bivšeg režima za pisanje ratnohuškačkih grafita, koji su bili namjerno usmjereni na podsticanje nacionalnih tenzija kako bi se očuvale privilegije izgubljene nakon demokratskih promjena 30. avgusta. Postoji li mogućnost da su bili svjesni ovog zlokobnog rukopisa, čime su doprinijeli stvaranju vještačkih podjela među našim sugrađanima?

Tvrdnje i tadašnjih i sadašnjih javnih funkcionera bivšeg režima iz Pljevalja da su nacionalistički ispadi bili nemogući prije 30. avgusta, kako u Pljevljima tako i u cijeloj Crnoj Gori, su očigledno bile dio planiranog narativa.

Sjećamo se i da je ovaj čin bivši režim označio kao djelo onih koji osporavaju suverenitet Crne Gore i njene temeljne vrijednosti multikonfesionalnog sklada. Stoga, postavljamo pitanje: Da li su, u svjetlu nedavno objavljene prepiske, spremni preispitati vlastite redove i utvrditi odgovornost svojih funkcionera za specijalne operacije, poput Petra Lazovića?

I ne, građani Crne Gore, od njih ne očekujte osudu, jer nam je njihov muk dobro poznat.

Poznat nam je i kada su odćutali čuveno slavlje Petra Lazovića i Ljuba Milovića na Grahovu, kada su svirepa ubistva po Crnoj Gori slavili stihovima:,,Deri bre ove Turke deri!”,,Da zna bula kakva je slanina ne bi ona ljubila Turčina" uz čuvenu poruku:,,Ako nas Turci dobiju bolje da nas nema!"...

Vjerovatno su im ovi stihovi sa Grahova bili inspiracija za tekst na plaćenim i naručenim grafitima?

- Na kraju, uz poziv za nedvosmisleno izvinjenje svim poštenim Pljevljacima i svim građanima, poručujemo Skaj junacima i njihovim političkim nalogodavcima: Nikad više nećete dijeliti Pljevlja i Crnu Goru! Nikad više nećete stvarati najsnažnije narko kartele u Evropi i nikad više kriminalni klanovi neće upravljati Crnom Gorom- NO PASARAN gospodo - zaključuje se u saopštenju Kluba poslanika Demokrata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:11