foto: DNP / - FOTO: DNP
13/07/2023 u 12:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Funkcioneri DNP-a položili vijenac na spomenik Partizanu borcu

DNP je partija, koja u svom programu baštini izvornu ideju slobode i antifašizma, zbog čega Trinaesti jul doživljavamo kao jedan od najsvjetlijih datuma u istoriji Crne Gore, istakli su

Funkcioneri Demokratske narodne partije Crne Gore, Vladimir Bulatović, Jovana Todorović, Zoran Lakušić, Vlajko Nikolić i Radovan Mihailović, položili su vijence na spomen-obilježje Partizanu borcu na Gorici u znak obilježavanja Trinaestojulskog ustanka.

 - DNP je partija, koja u svom programu baštini izvornu ideju slobode i antifašizma, zbog čega Trinaesti jul doživljavamo kao jedan od najsvjetlijih datuma u istoriji Crne Gore. Tada je naš narod među prvima na Balkanu, ali i u Evropi, ponosito zbacio okove ropstva uz glasno istorijsko “NE!” - saopštil su iz ove stranke,

Kako su istakli, naše tadašnje pokoljenje nije uzmaklo pred daleko nadmoćnijim fašističkim Silama osovine, što predstavlja primjer narodnog viteštva, kojem će se učiti novi naraštaji.

- Ili, što bi naš veliki Njegoš rekao u „Gorskom vijencu“: „Pokoljenje za pjesnu stvoreno,/vile će se grabit u vjekove/da vam v‘jence dostojne sapletu;/vaš će primjer učiti pjevača/kako treba s besmrtnošću zborit!“ Po DNP-u, ideja antifašizma ostaje kao slobodarska vertikala cijelog miroljubivog čovječanstva, uz obavezu svih pokoljenja da je baštine u svom istorijskom sjećanju... Svi treba iznova da osvjetljavamo stranice naše slavne istorije nemirenja sa ropstvom, kako zbog onih koji su nam ostavili ovu zemlju u amanet, tako i zbog prenošenja primjera junaštva naših predaka generacijama koje dolaze - zaključuju iz ove partije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 05:47