/ Никола Јановић, скриншот
16/11/2021 u 15:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јановић поручио Радуновићу: Ви сте шампион били једино по годинама боравка у опозицији

Радуновић је на то одговорио наводећи да се поноси тиме што женску рукометну репрезентацију назива ДПС репрезентацијом

Никола Јановић (ДПС) рекао је да знатан дио онога што је данас чуо у Скупштини поводом измјена Закона о спорту представља огољени популизам и да спорт није област која трпи демагогију и популизам.

(УЖИВО-ВИДЕО) Шеховић: Министарка са шовинистичким ставовима; Братић: Не постоји ратни злочинац који је нанио зло ЦГ као што је Шеховић

-На тренутак смо чули како је за проблем са Свјетском антидопинг организацијом (WADA) крив Василије Лалошевић, а онда су се досјетили - зашто би и Лалошевић био крив кад за све можемо да оптужимо бившу власт- додао је он.

Он је реаговао и  на тврдње министарке Весне Братић о томе како је претходна Влада крива за ситуацију са WADA.

-Тврдња да Закон о спорту из 2018. није уподобљен са правилима WADA је лаж.  Према томе, нема потребе за јефиним политичким триковима и ни да покушавамо да за све за шта смо одговорни оптужимо неке бивше-истакао је он.

Посебно је нагласио и како је чуо доста тешких квалификација на рачун спортиста.

-Чуо сам од колеге Славена Радуновића који је за рукометашице казао да су то биле играчице ДПС-а. То показује само колико он не зна ништа. Пробајте Ви да будете најбољи на свијету у нечему, можда сте могли једино по годинама проведеним у опозицији- рекао је Јановић.

Радуновић је на то одговорио наводећи да  се поноси тиме што женску рукометну репрезентацију назива ДПС репрезентацијом.

-У рукомет се улагало несразмјерно да би Црна Гора имала тим који се није понашао као репрезентација него као ДПС колектив. Оне су се иживљавале ван терена у политичком смислу-додао је он.

- Рећи за ватерполо да је спорт који се игра у четири државе...Ви још више тонете, а физички сте тежи што је добро, али тонете, јер не знате - казао је Јановић посланику Радуновићу.

Након говора без дате ријечи појединих посланика, Јановић је питао Бечића може ли да одржи ред у сали.

- Ако ви не можете, ја ћу, само реците да знамо. Ја не могу да причам док прича неко други. Рећи да ватерполо игра преко 100 људи... Радуновићу, дођите да погледате један ватерполо тренинг, биће вам мука, а не да уђете у базен - истакао је бивши ватерполо репрезентативац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 06:00