Joković / Foto: LAZAR RUZIC
02/09/2022 u 13:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković i Mikić: Sporazum pada u vodu ako se smijeni Đurović, uslovili smo da se ne održi sjednica

Očekujemo da se svi subjekti ponašaju odgovorno., poručio je Mikić

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković poručio je danas nakon sastanka da su se konačno vratili rezultatima izbora od 30. avgusta.

- Potpisali smo da ćemo ići u formiranje nove vlade. Vjerujem da će do dogovora doći. Uslov SNP-a je, kao i što su rekli iz GP URA, da današnja sjednica ne bude održana ili da bude odgođena. Nakon toga, za 15 dana da imamo izbor novog mandatara, novu vladu i novog ili starog predsjednika Skupštine- rekao je Joković

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić kazao je da sve što je dogovoreno na sastanku stare parlamentarne većine i potpisano pada u vodu ukoliko se danas održi sjednica Skupštine i bude smijenjena predsjednica parlamenta Danijela Đurović.

Kako je kazao, predstavnici većine od 30. avgusta postigli su "neku vrstu načelnog sporazuma".

- Ko glasa za smjenu Đurović, sporazum pada u vodu. Očekujemo da se svi subjekti ponašaju odgovorno. Očekujemo dogovor o datumu izbora, članovima Sudskog savjeta i sudijama Ustavnog suda. Sve zavisi od današnje sjednice. Očekujemo da kolege koje su podnijele inicijativu za smjenu Đurović, povuku je ili zatraže pauzu zasjedanja. Mnogo toga zavisi od toga šta će se dešavati u plenumu- poručio je Mikić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 19:05