Maja Jovanović / LAZAR RUZIC
21/12/2023 u 19:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jovanović nije izabrana za VDT

Imenovanje VDT-a je, nakon izbora sedmog sudije Ustavnog suda i kompletiranja Sudskog savjeta, sljedeći korak u deblokadi ključnih institucija i bitan preduslov za dobijanje završnih mjerila za poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU

Skupština Crne Gore nije izabrala Maju Jovanović za vrhovnog državnog tužioca. Glasalo je 54 poslanika, šest je bilo za, a 48 uzdržanih.

Tužilački savjet (TS) je 11. maja dostavio prijedlog da Jovanović bude izabrana za VDT-a.

Jovanović je od februara prošle, do februara ove godine, bila vršiteljka dužnosti VDT-a.

Tužilački savjet u obrazloženju prijedloga naveo da je Jovanović u tužilačkoj karijeri napredovala vršeći tužilačku funkciju počev od Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, preko Višeg državnog tuzilaštva u Glavnom gradu, do funkcije vršiteljke dužnosti (v.d.) VDT-a.

Jovanović je nedavno na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu poručila da ima volju, znanje i odlučnost da nastavi sa reformama u pravosuđu i da će, ukoliko bude izabrana na tu funkciju, nastaviti da radi držeći se najvećih profesionalnih standarda i štiteći javni interes.

Imenovanje VDT-a je, nakon izbora sedmog sudije Ustavnog suda i kompletiranja Sudskog savjeta, sljedeći korak u deblokadi ključnih institucija i bitan preduslov za dobijanje završnih mjerila za poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU.

Do Nove godine samo Maјa Јovanović može biti na čelu Vrhovnog državnog tužilaštva

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
MAJA JOVANOVIĆVDT

Izdvojeno

24. april 2024 20:45