/ - Борис Клауђеровић
02/12/2021 u 09:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Калуђеровић: Унаприједићемо функционисање администрације

Глас за СДП и Грађане је глас за бољу будућност Цетиња и Црне Горе, навео је он

Кандидат за одборника на листи “СДП и Грађани – Свим срцем за Цетиње”, Борис Калуђеровић саопштио је да ће се СДП изалагати за мобилизацију свих ресурса, изградњу неопходног институционалног амбијента, повољну инвестициону климу и  успостављање  креативне  сарадње градске  управе и свих заинтересованих страна, нарочито власника малих и средњих предузећа.

- Формираћемо Инвестиционо-гарантни фонд који ће сваке године подржати значајан број старт-уп бизнис идеја, постојећих малих и средњих предузећа и пољопривредних произвођача, а који ће бити финансиран од средстава Пријестонице и међународних фондова. Унаприједићемо функционисање администрације, поједноставити, убрзати и учинити јефтинијим услуге грађанима и привредницима и створити квалитетније инфраструктурне предуслове за развој привреде, што ће резултирати отварањем нових радних мјеста у реалном сектору производње и услуга. Уредићемо и комунално опремити бизнис зоне Горњи Обод и Заграбље са најповољнијм условима за улагање- навео је он, поред осталог.

Ослободиће, како каже, плаћања општинских такси и комуналија све предузетнике који буду улагали у нова радна мјеста уз услов да у предвиђеном периоду ставе фабрику или погон у функцију и запосле договорени број радника.

- Како би Цетиње постало атрактивна инвестициона локација потребно је улагати и у образовни систем са посебним акцентом на дуално образовање, јер страни инвеститори, осим потребне инфраструктуре и стабилног политичког и економског амбијента, захтијевају квалификовану радну снагу- навео је Калуђеровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:36