/ Фото: Дан
14/06/2021 u 18:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kлуб посланика ДПС: Исхитрени чин усвајања закона о раду је чист реваншизам

Након притиска јавности парламентарној већини је јасно какву су глупост направили, наводе из Клуба

Изјава посланика ДФ-а Милана Kнежевића у којој изјављује спремност за ревидирањем измјена Закона о раду, признање је да владајућа коалиција уопште није знала ни шта усваја, наводе из Клуба посланика ДПС-а. 

- Већ смо истакли да је њихов исхитрени чин усвајања таквог закона имао за циљ реваншизам и смјену специ-јалног државног тужиоца. Оваквим накарадним и дискриминаторским законом, донесеним без консултација са представницима синдиката и послодаваца, ограничено је и право на рад онима којима се стаж осигурања рачуна са увећаним трајањем. Доведена је у питање одрживост пензијског система, а усљед напрасног одласка у пензију бројни грађани су финансијски угрожени- наводе из Клуба. 

Додали су да након притиска јавности парламентарној већини је јасно какву су глупост направили, па сад покушавају да санирају штету која је већ нанесена систему.

- Сада када су свјесни проблема које су изазвали, прибјегавају измјенама закона који тек што је усвојен, у којој виде излаз из те, али и из ситуације у којој ће се тек наћи након нашег подношења иницијативе за оцјену уставности. Све наведено је доказ како се неодговорно, неозбиљно и незнавено приступа обавезама, само због осветничког рефлекса који живи у представницима парламентарне већине. Спремни су због реваншизма да нанесу штету стотинама породица, само да би свој хир и наум спровели. То је политика деструкције на коју одавно упозоравамо а која сада на ђелу показује како то изгледа- поручују из Клиба посланика ДПС-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:14