/ Foto: LAZAR RUZIC
13/06/2022 u 12:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић најавио рад на новом Закону о Влади: Систем ће коначно бити уређен

Како је казао, Влада ће први пут добити закон којим ће бити детаљно регулисан и прописан њен рад

Потрпедсједник Владе за политички систем и унутрашњу политику Рашко Kоњевић формирао је Радно тијело за припрему Предлога Закона о Влади.

Како је казао, Влада Црне Горе први пут ће добити закон којим ће бити детаљно регулисан и прописан њен рад, до сада уређен само подзаконским актом.

- Доношењем овог закона, кодификовала би се на квалитетан начин област државне управе, показала посвећеност суштинској владавини права и зрелост доносилаца одлука- казао је Kоњевић који је први састанак радног тијела заказао за петак, а којем ће присуствовати и министар јавне управе Мараш Дукај.

Осим што ће се прецизно уредити овлашћења и надлежности Владе, овим Законом биће дефинисан однос између Скупштине и Владе, као и однос у погледу надлежности и овлашћења између Владе и Предсједника Црне Горе.

Стога ће представници и Скупштине и Предсједника бити чланови Радног тијела, заједно са генералним секретаром Владе Борисом Марићем, представницима Kабинета предсједника Владе, министарстава јавне управе и финансија.

Задатак Радног тијела јесте да до краја јуна 2022. припреми и Влади на упознавање достави Нацрт закона о Влади, а Предлог Закона треба да буде готов најкасније до 15. октобра како би могао да буде разматран, усвојен и упућен у парламент на даљу процедуру.

- За разлику од оних који су само причали, ми конкретно радимо. Оно што је јако важно јесте да ће посебна пажња бити посвећена овлашћењима владе у период ткз. техничког манада, односно од престанка мандата једној до избора нове Владе. Овај сегмент рада је био посебно неуређен и остављао простор за различита слободна тумачења и поступања супротно демократским стандардима и праксама- поручио је Kоњевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 13:43