/ фото: Бојана Ћупић
22/06/2021 u 11:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић и Бетел: Луксембург уз Црну Гору на путу ка ЕУ

Црна Гора изузетно цијени искуство Луксембурга, као модела успјешне европске државе, која представља најбољи примјер како једна мала држава може искористити све економске потенцијале и чланство у ЕУ, казао је премијер

У оквиру посјете Луксембургу гдје борави поводом учешћа на Међувладиној конференцији о придруживању Црне Горе Европској унији, предсједник Владе Здравко Кривокапић састао се данас са предсједником Владе Великог Војводства Луксембург, Гзавијеом Бетелом.

- Црна Гора изузетно цијени искуство Луксембурга, као модела успјешне европске државе, која представља најбољи примјер како једна мала држава може искористити све економске потенцијале и чланство у ЕУ за стварање просперитетног друштва-  казао је премијер.

Бетел је захвалио премијеру на честиткама и исказао задовољство сусретом на коме је поручио да је Луксембург пријатељ Црне Горе, те да се управо на тим темељима свакодневно надграђују односи двије земље. Бетел казао је да Луксембург подржава Црну Гору у интеграционом процесу, поручивши да ћемо бити прва сљедећа чланица ЕУ.

Премијер Бетел прихватио је позив премијера Кривокапића да посјети Црну Гору и предложио да се том приликом потпише Споразум о избјегавању двоструког опорезивања између Црне Горе и Луксембурга. Он је казао да би у Црну Гору дошао заједно с делегацијом Привредне коморе Луксембурга и да би главна тема била унапређење економске сарадње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 22:09