/ - FOTO: MIćKO VUJISIć; MIODRAG LAKOVIć
11/02/2024 u 17:29 h
Gordana BojanićGordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Laković: Netačne informacije u medijima, podnijeću krivičnu prijavu zbog odavanja službenih tajni

On je ocijenio da su navodi medija koji se odnose na zatvoreni dio sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu neistiniti i zlonamjerni

Predsjednik poslaničkog kluba PES-a i Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković najavio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica zbog odavanja službenih tajni, nakon što su se u medijima pojavili detalji sa zatvorenog dijela sjednice tog skupštinskog tijela koji kako je ocijenio, nisu istiniti.

Laković je u razgovoru za portal Dan kazao da će predlog o podnošenju prijave iznijeti na sjednici Odbora koja je zakazana za utorak.

- U razgovoru sa kolegama razmotrićemo da zajednički donesemo ovu odluku, a ukoliko predlog ne bude usvojen vjerovatno ću prijavu podnijeti sam - kazao je Laković.

On je ocijenio da su navodi medija koji se odnose na zatvoreni dio sjednice neistiniti i zlonamjerni.

- Nikakvog ‘zelenjenja‘ poslanika nije bilo- kazao je Laković za Dan.
I ministar pravde Andrej Milović poručio je u objavi na Mreži X da je riječ o neistinama. 

Živković: Opasan presedan, pozivam sve na poštovanje zakona

Sjednice Odbora za bezbjednost koje su zatvorene za javnost imaju za cilj saopštavanje tajnih podataka koji javnosti, iz zakonskih razloga, ne smiju biti dostupni, napisao je na mreži Iks predsjednik DPS-a Danijel Živković.

- Ovakvo pisanje Vijesti predstavlja opasan presedan i kršenje zakona, tim prije što su iznijete informacije netačne.

Pozivam sve na poštovanje zakona i da tema bezbjednosti ne bude prostor u kom će se sticati jeftini politički poeni ili podizati tiraži medijima - naveo je Živković, koji je inače član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu.



Podsjećamo, Odbor za bezbjednost i odbranu saslušao je u petak ministra pravde Andreja Milovića, glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i šefa Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predraga Šukovića, a jedan dio sjednice bio je zatvoren za javnost. Prema pisanju medija, Šuković je saopštio da "Milović održava kontakte sa članovima nekoliko organizovanih kriminalnih grupa sa sjevera Crne Gore", a ministar navodno to nije demantovao.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:38