Rodić i Mandić / - FOTO: SKUPšTINA
06/02/2024 u 15:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić-Rodić: Crna Gora i Srbija da uspostave modele saradnje koji će biti u interesu građana

Tokom sastanka Mandić je apostrofirao da je od velikog interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Republikom Srbijom, saopšteno je iz Skupštine

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se sa Nebojšom Rodićem, novoimenovanim ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori.

- Mandić je prije svega ambasadoru Rodiću čestitao na imenovanju i poželio mu dobrodošlicu kako u Crnu Goru, tako i u Skupštinu Crne Gore, ističući pritom da naše dvije države, koje su gotovo 100 godina bile u državnoj zajednici, trebaju da uspostavljaju modele saradnje koji će biti na korist i u interesu građana - navodi se u saopštenju Skupštine.

Mandić je, kako je rekao, Rodiću izrazio jasnu namjeru i važnost koju Crna Gora pridaje velikim infrastrukturnim projektima poput završetka autoputa i rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i valorizacije punog potencijala Luke Bar kako za potrebe države Crne Gore, tako i za zemlje koje se naslanjaju na nju.

- Tokom sastanka predsjednik Mandić je apostrofirao da je od velikog interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Republikom Srbijom. Ambasador Rodić je izjavio da mu čini veliku čast da predstavlja Republiku Srbiju u Crnoj Gori. Ambasador je upoznao predsjednika Mandića sa aktuelnom političkom situacijom u Republici Srbiji, izražavajući svoje uvjerenje da će se ubrzo nakon konstituisanja parlamenta u Srbiji oformiti i grupa prijateljstva između naša dva narodna doma - navodi se u saopštenju. 

Rodić je predsjednika Mandića upoznao i sa projektom EXPO 2027. posebno naglašavajući da će od istog benefite imati cijeli region, te da je to velika šansa za našu zemlju kada je u pitanju oblast turizma.

- Rodić se zahvalio predsjedniku Skupštine na izdvojenom vremenu, apostrofirajući da je spreman da predano radi izgradnji najboljih mogućih odnosa između naše dvije bratske države i izražavajući svoje uvjerenje da će biti učesnik brojnih dobrih i lijepih stvari - zaključeno je u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:40