Duško Marković / - PRINTSCREEN DAN
17/11/2022 u 22:02 h
Milan Sekulović,
Bojana Božović
Milan Sekulović,<br/>Bojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Marković za Dan: Predsjedniku nije mjesto na ovom protestu, on je predsjednik svih građana

A poziva na protest kao odgovoran čovjek u odbrani ustava i ustavnog poretka, dodao je Marković

U slobodnoj demokratskoj zemlji svaki građanin ima pravo da iskaže svoj stav u odnosu na društvena i svaka druga pitanja, noćas sam tu da podržim slobodne građane u odbrani ustavnog poretka, kredibiliteta institucija, demokratije i političkih standarda, kazao je večeras nakon protesta poslanik DPS-a Duško Marković za Dan.

- Vjerujem da je došlo vrijeme da zaustavimo eroziju institucija, da institucijama damo potencijal, da se riješi institucionalna kriza koja je evidentna, a ona se jedino može riješiti na izbiorima - demokratskim putem, da građani daju povjerenje onima koji će biti spremni da vode Crnu Goru putem napretka - evropske i građanske Crne Gore, istakao je Marković.

Na pitanje našeg novinara zašto je oko njega osam telohranitelja, on je kazao da nema  telohranitelje.

- Ja nisam zvaničnik, ja sam poslanik. Vjerovatno ljudi šetalju, pored mene je moja porodica, moj sin, kazao je Marković.

Upitan kako komentariše to što predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije na protestu a poziva građane da se pojave, kazao je: "Ne znam, ja mislim da predsjedniku države nije mjesto na ovom protestu, on je predsjednik svih građana, vjerovatno tako razmišlja. A poziva na protest kao odgovoran čovjek u odbrani Ustava i ustavnog poretka".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. januar 2023 15:52