Владимир Мартиновић / - Скупштина Црне Горе
30/03/2022 u 14:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мартиновић: Преговарати са СНП-ом у Беранама jе исто што и преговарати са ДПС-ом

Социjалистичка народна партиjа jе на државном нивоу показала спремност да иде са Демократском партиjом социjалиста, поручио је Мартиновић

Анализираjући резултате локалних избора у Беранама и Улцињу, посланик и потпредсjедник Демократске Црне Горе Владимир Мартиновић, у интервjуу за РТВ Никшић jе казао да би евентуални савез са СНП-ом значио савез са ДПС-ом.

- Социjалистичка народна партиjа jе на државном нивоу показала спремност да иде са Демократском партиjом социjалиста. Према томе, ако неко мисли да са њима треба коалирати на локалном нивоу, онда то можемо довести у раван да се преговара са ДПС-ом. Потпуно jе исто, да ли ћете у Беранама преговарати са ДПС-ом или СНП-ом. Све jе jасно - нови конституент тих партиjа на државном нивоу, коjи се наjављуjе, у Беранама jе доживио пораз. Они заjедно не могу формирати већину, зато не знам шта имаjу да славе - казао jе Мартиновић.

Уколико би Социjалистичка народна партиjа одустала од концепта мањинске владе на државном нивоу, на страначким jе органима да се након свега одлуче да ли су за то да СНП партиципира у власти, иако за тим нема потребе, поjашњава Мартиновић.

Коментаришући наводе СНП-а да ће, ако не буду дио власти у Беранама, рушити власт у општинама гдjе она од њих зависи, Мартиновић поручуjе:

- Гдjе год мисле да треба да сруше власт, гдjе та власт зависи од њих, слободно нека то раде и нека им jе са срећом. Они ће за то сносити политичку одговорност пред грађанима Црне Горе, а тиме нас не могу нити уциjенити нити застрашити - казао је Мартиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 14:25