Марко Милачић / - Марко Милачић
09/09/2021 u 11:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Ђукановић организовао скуп на коме се користило ватрено оружје

- Након 5. септембра, нико више не би тебало да има дилему да је Ђукановићев ДПС једина завјереничка странка у срцу Европе - тврди предсједник Праве Црне Горе

Предсједник Праве Црне Горе и посланик у Скупштини Марко Милачић каже да је сада јасно да је Мило Ђукановић и "завјереничка организација ДПС", 5. септембра ишли толико далеко да су присталице на њиховом скупу користиле чак и ватрено оружје.

- Ваљда је свима у Црној Гори сада јасно да је премијер Здравко Кривокапић изабрао најбољу опцију за избјегавање насиља и проливања братске крви, а што су завјереници из ДПС-а очигледно прижељкивали. Након данас на Јавном сервису објављеног аудио снимка на коме се, између осталог, чује глас полицајца који каже “овдје је више ватреног оружја”, јасније је зашто ДПС није желио да полицији пријави скуп на Цетињу, како не би имали кривично правну одговорност организатора, иако су све ово организовали - каже Милачић.

Он оцјењује да се тиме потврђује да је опција да се патријарх Порфирије и митрополит Јоаникије до Цетињског манастира превезу хеликоптером, заправо чин врхунског пацифизма и доказ да је Влада била на висни задатка и једина одговорна према грађанима.

- Након 5. септембра, нико више не би тебало да има дилему да је Ђукановићев ДПС једина завјереничка странка у срцу Европе, која више наличи на завјереничке параполитичке фракције какве данас имамо још само на блиском истоку. Права Црна Гора зато позива све грађане Црне Горе да више никада не насиједају на позиве овако радикалних политичких криминогених група и тиме покажу, прије свега сопствену зрелост као освијешћени појединци - рекао је лидер Праве Црне Горе.

Он сматра да нико не треба да се заварава да Ђукановић било шта од овога што ради чини из идеолошких побуда или бриге за црквено питање у Црној Гори. У

- питању су само интереси криминала и заштита њихових лукративних позиција. Док је у главном завјереничком штабу Ђукановић сједио испијајући Чивас, без трунке емпатије био је спреман да Црну Гору гурне у сукоб. Срећом, грађани су то препознали па на Цетињу 5. септембра није било ни двије хиљаде Ђукановићевих присталица спремних да за његов рачуна ударе на сопствену браћу - закључује Милачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:19