Suljo Mustafić / Bošnjačka stranka
31/03/2023 u 14:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mustafić: Smjena Brđanina uzdrmaće međunarodni krediblitet države kao članice NATO

Smatramo da sa aspekta zakona, procedure, ali i principijelnosti, ovakva odluka Vlade Crne Gore nije u skladu sa pravnim normama, kazao je Mustafić

Odluka Vlade da razriješi dosadašnjeg direktora Uprave policije Zorana Brđanina nije u skladu sa zakonom, poručio je poslanik Bošnjačke stranke i član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Suljo Mustafić.

- Jedini osnov za smjenu direktora Uprave policije je mišljenje nadležnog skupštinskog odbora kada se razmatra polugodišnji izvještaj, a koji se tiče upravo organizovanog kriminala i korupcije. Pošto procedura za tako nešto nije ispoštovana, smatramo da sa aspekta zakona, procedure, ali i principijelnosti, ovakva odluka Vlade Crne Gore nije u skladu sa pravnim normama - kazao je Mustafić.

On je istakao da Brđanin nije bio izbor Bošnjačke stranke, ali su podržali njegovu kompententnost, institucionalnu odgovornost i profesionalizam, kao i potpunu posvećenost izgradnji povjerenja sa međunarodnim bezbjednosnim institucijama i partnerskim službama.

- Smatramo da se, smjenom Brđanina, mimo procedura i uz vrlo sumnjiva zakonska uporišta, povećava nestabilnost u bezbjednosnom sektoru, što predstavlja isključivu odgovornost onih koji su se odlučili na takve korake, ali posljedice mogu biti dugoročne po društvo u cjelini.

Ovakva dešavanja, uz ozbiljne probleme koje imamo zbog očiglednog upliva kriminalnih klanova u policijske strukture, samo će povećati nesigurnost građana, te još više uzdrmati povjerenje partnerskih službi i međunarodni krediblitet naše države kao članice NATO - kazao je Mustafić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 21:15