Кривокапић / Фото: Саша Матић
17/10/2021 u 15:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пријестоница најављује нове тужбе против Кривокапића

Решење о упису Цетињског манастира као својине Митрополије је правно неутемељено, тврди заштитница имовинских односа Пријестонице

Евентално рјешење о упису Цетињског манастира на Митрополију црногорско-приморску правно је неутемељено, тврди заштитница имовинско правних интереса Пријестонице Цетиње Снежана Попиводе.

Како је казала, по истом правном питању два пута не може покретати поступак, као што не може ни Управа за катастар и државну имовину мимо других државних органа и самостално одлучивати по жалбама Митрополије црногорско-приморске. 

Она тврди да се јавност Црне Горе о овом решењу информисала из медија.

- То евентуално рјешење не производи правно дејство из два разлога. Првог, зато што није правоснажно и коначно, чак и да постоји, јер на њега има право жалбе незадовољна страна, тј. Пријестоница. Други разлог је тај да је по истој ствари већ одлучено првостепено и да се предмет налази у Министарству финансија по жалби Митрополије- додаје Попивода. 

Она је указала да Управа за катастар и државну имовину није поступила сходно позитивним законским прописима ако је донијела рјешење 15. октобра. .

Такође је казала да је Специјалном државном тужилаштву у Подгорици предата кривична пријава против предсједника Владе Здравка Kривокапића, Генералне секретарке Владе Жане Прашчевић-Милачић и в.д. директора Управе за катастар и државну имовину Kоче Ђуришића због основане сумње да су пријављени на штету Пријестонице Цетиње починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

- Уколико је тачна информација о преносу права својине над Цетињским манастиром кривична пријава ће бити допуњена- закључила је она. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:55