са састанка / - фото: Министарство вањских послова
11/10/2021 u 21:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Радуловић-Задић: Чланство у ЕУ апсолутни приоритет Владе, значајна подршка Аустрије

У контексту европских интеграциjа Задић jе честитала Радуловићу на посвећености испуњењу мjерила за поглавља 23 и 24

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић састао се данас са федералном министарком правде Републике Аустриjе Алмом Задић у Бечу. Оциjенивши аустриjску подршку европскоj интеграциjи Црне Горе веома значаjном, он jе истакао да чланство у ЕУ представља апсолутни приоритет садашње Владе. Шеф црногорске дипломатиjе jе нагласио да наша земља остаjе у потпуности посвећена реформским активностима у области владавине права и испуњењу привремених мjерила у поглављима 23 и 24, саопштено је из Министарства вањских послова.

image

са састанка

- фото: Министарство вањских послова

Радуловић jе изjавио да борба против корупциjе и организованог криминала представља jедан од главних циљева, те да конкретне активности предузете на том плану у протеклих 10 мjесеци већ имаjу мjерљиве резултате. Поред тога, министар вањских послова jе потврдио посвећеност Црне Горе спровођењу политика поштовања људских права, приjе свега борби против насиља над женама, али и спровођењу темељних права, подсjетивши саговорницу да смо прва земља Западног Балкана у коjоj jе ступио на снагу Закон о животном партнерству лица истог пола.

Задић је саопштила да jе упозната са активностима коjе спроводи Влада Црне Горе, оциjенивши да jе то велики напредак. Она jе истакла да jе задовољна чињеницом што млади људи у нашоj извршноj власти чине напоре да се суоче са прошлошћу и да предано раде на борби против корупциjе и организованог криминала. У контексту европских интеграциjа,Задић jе честитала Радуловићу на посвећености испуњењу мjерила за поглавља 23 и 24. Она jе поновила свесрдну подршку Аустриjе земљама Западног Балкана, а нарочито Црноj Гори, те jе нагласила да би питање приступања поново требало поставити високо на агенди Униjе, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 18:53