Радуновић / Фото: Лазар Ружић
21/02/2022 u 19:16 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуновић: Није једино решење за ову кризу Дритан као премијер и УРА

Конатар зна да Абазовић не може обезбиједити 49 мандата, то је прича за малу дјецу, тврди посланик ДФ-а

Није једино решење за политичку кризу у Црној Гори покрет УРА и Дритан Абазовић као премијер, казао је вечерас у емисији "Журнал" на Тв Прва шеф посланичког клуба Демократског фронта (ДФ) Славен Радуновић.

Он је поновио најаве ДФ-а да ће ускоро кренути једносатне блокаде Црне Горе као одговор свим људима који су, како каже, одлучили да прекрајају вољу грађана.

- Данас сам јавно питао јавно Абазовића да ли би УРА прихватила да буде дио техничке Владе  Није одговорио, али зато јесу његова два потпредсједника Милош Конатар и Јована Маровић. Конатар зна да Абазовић не може обезбиједити 49 мандата. То је прича за малу дјецу. Скраћује се вријеме за мандат, вријеме је да поразговарамо. Морамо имати адекватну личност за мандатара- навео је Радуновић. 

Према његовим ријечима, опозиција само чека иза ћошка како да обори Владу.

- Власт и опозиција морају разговарати. То је неопходно, а тим путем мора ићи и нова власт. ДФ је медијатор да сачувамо договор, а ако до тога не дође испаштаће грађани Црне Горе- закључио је Радуновић. 

Подсјетимо, Радуновић је данас на Твитеру питао потпредсједника Владе Абазовића да ли би покрет УРА подржао мандатара техничке владе који би могао да обезбиједи подршку осталих странака парламентарне већине, као и странака мањина.

-Стално се понавља како нико други не нуди рјешење. Ево, има и друга понуда. И то понуда кој подразумијева поштовање изборне воље грађана да ДПС не учествује у власти, а да се прикључе мањине-објавио је Радуновић на Твитеру.

Радуновићу је одговорио потредсједник УРА Милош Конатар наводећи да "не могу подржати било кога ко предњачи у радикализму".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:10