Славен Радуновић / - Славен Радуновић
19/05/2021 u 14:37 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуновић: Покрећемо иницијативу за смјену Мила Ђукановића

Ђукановић је рекао да они који су били против независноти немају право да буду њени представници, а у Уставу Црне Горе пише да се права и слободе остварују на основу Устава и да су сви пред законом једнаки

Шеф клуба посланика Демократског фронта Славен Радуновић најавио је да ће овај политички савез покренути иницијативу Уставном суду за смјену предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, због кршења Устава.

Он је нагласио да ће иницијативу покренути због изјаве Ђукановића о кандидатима за амбасадоре.

“Ђукановић је рекао да они који су били против независноти немају право да буду њени представници. У Уставу Црне Горе пише да се права и слободе остварују на основу Устава и да су сви пред законом једнаки. Грађани ове државе који су учествовали на референдуму, због свог изјашњења не могу да обављају јавну функцију. То је најексплицитнији вид кршења људских права и врхунац дрскости. Очекујем најозбиљније реакције свих институција у Црној Гори који се баве овим стварима. Покушаћемо да анимиримо 25 посланика и да затражимо опозив. Ђукановић је показао да није предсједник свих грађана”, навео је Радуновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:56