Danilo Šaranović / - FOTO: MUP
14/03/2024 u 21:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović: Upravni sud ocijeniće zakonitost postavljanja Radovića

Iz privatnih razloga nijesam prisustvovao današnjoj sjednici Vlade, kazao je ministar unutrašnjih unutrašnjih poslova Danilo Šaranović

On je za TV Vijesti rekao je da je cijeli dan bio sa djetetom u Dječijoj bolnici. Istakao je da će pravni tim Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuti spor pred Upravnim sudom povodom rješenja o određivanju v.d direktora Uprave policije Aleksandra Radovića.

Premijer: Šaranović nije bio na sjednici Vlade zbog privatnih obaveza, Demokrate da odgovore da li ostaju u Vladi

On je ponovio da će obavijestiti nadležne državne organe o sumnji da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela, zato što je Vlada prekoračenjem granica svog ovlašćenja izabrala Aleksandra Radovića za v.d. direktora Uprave policije.

- Jedina sudska instanca koja je nadležna da utvrdi zakonitost ovakvog rješenja je Upravni sud - kazao je Šaranović.

On nije htio konkretno da odgovori na pitanje protiv koga će podnijeti prijavu.

Tvrdi da je kandidat za v.d. direktora UP Lazar Šćepanović napravio razliku u odnosu na ostale.

- To to sam predložio Šćepanovića nije samo moje subjektivno mišljenje - istakao je Šaranović, dodajući da je Šćepanović napravio razliku u odnosu na ostale i u pogledu radnog iskustva, poligrafskog ispitivanja…

Tvrdi da nije rekao ko je od kandidata pao na poligrafu.

- Nisam odao ono što je tajni podatak u ovom trenutku - kazao je Šaranović.

Ipak, na dan kad je biran vd direktora policije, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović je dostavio Vladi odluku o obrazovanju Koordinacionog tijela za izradu nacionalne procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma. Za predsjednika tog tijela je predložio upravo Aleksandra Radovića, za koga tvrdi da je Veljovićev kadar. Zato je voditelja zanimalo šta su radili u Vladi da ga maknu sa te pozicije.

Šaranović je odgovorio da su poslanici u Skupštini, a on je ministar u Vladi.

- Mogu da vam kažem samo ono što osjećam. U odnosu na Radovića koga sam upoznao kroz saradnju u ova četiri mjeseca, on u takvoj konkurenciji nije zavrijedio moje povjerenje na bazi svega da mogu da kažem da je on najbolji kandidat u odnosu na ostale - kazao je Šaranović.

Tvrdi da se njegova partija nije miješala u izbor direktora UP.

Na pitanje šta Demokrate rade u Vladi čijeg premijera optužuju da na poziciju vd direktora UP stavlja Veljovićevog kadra, te Vladu koju optužuje da radi protivzakonito, Šaranović odgovara da Vlada nije ovog ili onog političkog subjekta.

- Ovo je Vlada Crne Gore, nije bilo kojeg pojedinca. Šta ja radim u Vladi i Demokrate? Radimo sve što možemo u javnom interesu. Svako svoje postupanje baziran na onome što je javni interes - istakao je Šaranović.

Šaranović Radovića predložio za šefa koordinacionoig tijela, a DCG ga optužile da je Veljovićev

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:39