/ - FOTO: VLADA
06/11/2023 u 13:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić - Meken: Jačanje dijaloga dobra poruka političke zrelosti društva

Spajić je danas ugostio britansku ambasadorku u Crnoj Gori sa kojom je razgovarao o mogućnostima jačanja bilateralne saradnje

Dobrosusjedski odnosi, multietnički i multivjerski sklad predstavljaju bogatstvo Crne Gore koje se mora sačuvati, saglasni su predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i britanska ambasadorka Don Meken.

Spajić je danas ugostio britansku ambasadorku u Crnoj Gori sa kojom je razgovarao o mogućnostima jačanja bilateralne saradnje ali i u pogledu realizacije programa rada 44. Vlade. On je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, poznao ambasadorku sa aktivnostima na pripremi predstojećeg popisa i kazao da je cilj Vlade da proces bude transparentan i inkuluzivan, te da već sjutra nastavlja razgovore sa partnerima na ovu temu.

Britanska ambasadorka Don Meken je zahvalila premijeru na prijemu i istakla da je dijalog sa opozicijom, nevladinim sektorom i predstavnicima manjinskih naroda poruka političke zrelosti društva i izrazila uvjerenje da će to dati dobar impuls predstojećem, važnim procesima.

Na sastanku je ocijenjeno da je za sprovođenje reformske agende od ključne važnosti činjenica da Parlament radi u punom kapacitetu, kao i da je podrška izvršne vlasti u tom kontekstu nesporna. Jedan od najvažnijih zadataka, u tom smislu, predstavlja izbor Vrhovnog državnog tužioca, članova Sudskog savjeta i sedmog sudije Ustavnog suda.

- Vlada će dati punu i nedvosmislenu podršku radu tužilaštva. U prvom redu uslovi za rad zaposlenih kao i njihova bezbjednost moraju se unaprijediti u najkraćem roku - poručio je premijer.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim prilikama i dogovorili nastavak saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:26