/ Foto: IVAN PETROVIC-IPE
06/12/2022 u 16:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ženski klub pohvalio Opštinu Budva: Ženama ukazano povjerenje, praksu nastaviti

Ovaj čin pokazuje trend rasta svijesti u crnogorskom društvu o sposobnosti, izdržljivosti i posvećenosti žena u svim sferama društva i porodice, piše u saopštenju

Ženski klub Skupštine Crne Gore saopštio je da ohrabruje povjerenje koje je ženama profesionalcima ukazano prilikom konstituisanja lokalnog parlamenta i organa vlasti lokalne samouprave u Budvi.

- Ženama je u Opštini Budva povjerena većina u lokalnom parlamentu. Ovaj čin pokazuje trend rasta svijesti u crnogorskom društvu o sposobnosti, izdržljivosti i posvećenosti žena u svim sferama društva i porodice. Cijeneći i beskompromisno podržavajući ovaj politički trenutak, Ženski klub vjeruje i izražava nadu da će ovo postati ustaljena praksa, kako na nivou lokalnih samouprava tako i na državnom nivou, u organima državne uprave i Skupštini Crne Gore. Podsjećamo još jednom da Ženski klub teži ka tome da veći broj žena bude u organima odlučivanja kao i pomjeranju granične kvote do 50%odsto učešća žena na izbornim listama.  S tim u vezi, smatramo da izmjenu izbornog zakonodavstva treba usmjeriti u tom pravcu i unaprijediti- zaključuje se u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:18