Зиројевић / Фото: СД
09/12/2021 u 11:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зиројевић: Ресор просвјете и пољопривреде заказали

Свако ко у овој држави макар и површно прати збивања, не само политичка већ о друштвена, јасна му је иницијатива за интерпелацију у три ресора: просвјети, пољопривреди и вањским пословима, саопштио је Никола Зиројевић, портпарол Социјалдемократа. 

Како је казао, министарка Весна Братић је регонално позната по шовинистистичким изјава и по потпуном одсуству било каквих резултата у сопственом ресору.

- Уосталом, то је најбоље показала презентација рада министарстава у претходних годину дана. Но наравно, оно због чега министарка Братић представља озбиљан проблем за функционисање система, јесте политички реваншизам који је спровела над више стотина директора и запослених у школама, које је незаконито смијенила, да би потом на њихово мјесто довела политички подобне- додао је он. 

Навео је да када је ријеч о ресору пољопривреде и министру Александру Стијовићу, евидентно постоји огроман проблем у комуникацији са сточарима, којима су значајно порасле производне цијене млијека, а откупне цијене су остале исте. 

- Додатно, Агробуџет је донијет касно, а у овој за читав свијет тешкој ковид години није било готово никаквих озбиљних пројеката и помака у пољопривреди- истакао је он. 

Наводи да је министарство вањских послова пак је направило готово непоправљиву штету угледу Црне Горе у међународној заједници.

- Чак и кад бисмо прескочили, а не можемо, срамоту повлачења свих амбасадора одмах по доласку министра Радуловића и њихово јавно опакњкавање, као и инисистирање на "професионалној дипломатији" да би одмах потом тај принцип био прекршен, имамо и најновији повод за забринутост, који је уједно и најозбиљнији. Наиме, имамо ситуацију да је министар вањских послова дао нетачне, пристрасне и обмањујуће инструкције амбасадорима о томе како да комуницирају пети септембар, означавајући опозицију и предсједника као екстремисте, те наводећи низ лажних информација о томе шта је био повод за агресију полиције, па до тога да су изостављене посљедице по грађане Цетиња. Другим ријечима, дипломатску службу овај министар је ставио у функцију политике и новог међународног опањкавања, овог пута грађана, опозиције и предсједника државе. Овакви пропусти званичника су апсолутно неприхватљиви и сасвим су довољни за утврђивање њихове лоше намјере и потпуне некомпетентности за функције које покривају- закључио је Зиројевић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:58