Рајко Пешић / - МО
05/05/2021 u 18:54 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одлична одбрамбена сарадња Црне Горе и УК

Пешић се захвалио на континуираноj подршци Уjедињеног Краљевства како у погледу борбе са пандемиjом вируса ковида-19, тако и у процесу модернизациjе Воjске Црне Горе и свеукупноj реформи црногорског одбрамбеног сектора

Генерални директор Директората за политику и планирање одбране генерал маjор Раjко Пешић разговарао jе путем видео-конференциjе са директором за евроатлантску безбjедносну политику Министарства одбране Уjедињеног Краљевства Велике Британиjе и Сjеверне Ирске Деjвидом Хоган Херном, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Пешић jе изразио задовољство приликом за поновни разговор са генералним директором Хоган Херном, истичући веома садржаjну и квалитетну сарадњу Црне Горе и Уjедињеног Краљевства у домену одбране. Он се захвалио на континуираноj подршци Уjедињеног Краљевства како у погледу борбе са пандемиjом вируса ковида-19, тако и у процесу модернизациjе Воjске Црне Горе и свеукупноj реформи црногорског одбрамбеног сектора. Пешић jе истакао значаj подршке коjу Уjедињено Краљевство пружа Министарству одбране и Воjсци Црне Горе у погледу jачања капацитета у области људских ресурса, посебно истичући значаj усавршавања официра Воjске Црне Горе на престижним воjним образовним институциjама и центрима за обуку Уjедињеног Краљевства.

Хоган Херн jе изразио очекивање да ће билатерална сарадња наставити даље да се развиjа, идентификовањем нових модела сарадње, али и jачањем постоjећих проjеката и активности у областима од обостраног интереса. Он jе генералу Пешићу представио кључне компоненте и циљеве нове Свеобухватне стратегиjе британске вањске и одбрамбене политике, истичући да Уjедињено Краљевство остаjе посвећено Западном Балкану, као и одржавању мира и безбjедности у овом региону.

Пешић и Хоган Херн су се сагласили да ће двиjе земље наставити да баштине одличну билатералну одбрамбену сарадњу, пружаjући заjедничке напоре да превазиђу изазове пред коjим нас jе ставила пандемиjа вируса ковид-19, а у циљу реализациjе заjедничких активности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 17:45