Нела Савковић Вукчевић / - ДПС
05/05/2021 u 11:03 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Савковић Вучковић: СПЦ отворено политички дјелује

Иако не разумиjемо баш наjбоље какве везе Демократска партиjа социjалиста има са инцидентом у Котору, Српскоj православноj цркви и ово jе повод за ново, ко зна коjе по реду, отворено политичко дjеловање. Нажалост, то више никога не чуди, поручила је Нела Савковић Вукчевић, чланица Главног одбора ДПС
image

Нела Савковић Вукчевић

- ДПС
Иако не разумиjемо баш наjбоље какве везе Демократска партиjа социjалиста има са инцидентом у Котору, Српскоj православноj цркви и ово jе повод за ново, ко зна коjе по реду, отворено политичко дjеловање. Нажалост, то више никога не чуди, поручила је Нела Савковић Вукчевић, чланица Главног одбора ДПС.

– Чудно jе да било коме о мржњи слово држи Српска православна црква, чиjа су наjвиша свештена лица, међу коjима и њихов садашњи координатор, не тако давно jавно говорила о Црногорцима као о "проjектованоj нациjи" – поручила је Савковић Вукчевић.

Она је поручила и да је интересантно jе да о мржњи говори црква коjа jе прошле године у Црну Гору доводила лица из иностранства да проклињу наше грађане и са говорница поручуjу како ће гледати сjеме како им се затире.

– Или можда треба подсjетити Српску православну цркву на изjаве о воловима и Црногорцима, о комунистичком накоту? Или о лажним људима? Или о jаловом дрвећу коjе се баца у огањ. Коме то о мржњи говори црква коjа jе канонизовала за свеца попа Мацу Вукоjичића, а чиjи великодостоjници радо држе обреде посвећене творцима наjвећих ратних звjерстава. О Српскоj православноj цркви и њеном обичаjу држања моралних лекциjа, толико – закључила је Савковић Вукчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. jun 2024 22:40