Ученици у клупама
01/05/2021 u 15:45 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Инфекција се поново шири у школама и вртићима

У основним школама је регистрован највећи број заражених ученика – 58, а обољела су 22 наставника
Према подацима са сајта Ковид19.образовање, у школама и вртићима је укупно заражен 101 полазник, а инфекција вируса корона је потврђена и код 40 наставника. У основним школама је регистрован највећи број заражених ученика – 58, а обољела су 22 наставника. У средњим школама је инфициран 41 ученик и 14 професора. Према подацима сајта, најмањи број заражених је у вртићима, два малишана и шест васпитача. Тренутно је у изолацији 370 ученика и наставника.
Из Министарства просвјете, науке, културе и спорта саопштено је да ће јавне и приватне васпитно-образовне установе у општинама Плав, Гусиње, Петњица, Херцег Нови, Жабљак, Тиват, Котор, Плужине, Будва, Тузи, Рожаjе, Бар, Улцињ, Биjело Поље, Цетиње, Даниловград, Подгорица, Моjковац, Колашин, Никшић, Беране, Шавник и Пљевља редовно радити од 4. до 7. априла.
– У општини Андриjевица неће радити предшколске установе, док ће основне и средње школе наставити са реализациjом онлаjн наставе, са изузетком ученика деветог разреда основне школе, четвртог разреда гимназиjе и завршних разреда образовних програма стручног образовања у трогодишњем и четворогодишњем траjању, коjи ће у свим општинама наставу похађати непосредно у школи. У стручним и мjешовитим школама у свим општинама биће омогућена реализациjа практичне наставе, уз поштовање епидемиолошких мjера.
Оваква одлука jе дониjета узимаjући у обзир да наставна година за ученике завршних разреда траjе до 28. маjа 2021. године, као и да ће се полагање преосталих предмета на стучном и матурском испиту обавити од 8. маjа до 9. jуна 2021. године. Провjера знања, израда тестова, контролних и писаних задатака може се реализовати у свим основним и средњим школама на териториjи Црне Горе у складу са препорукама коjе се односе на превенциjу и спречавање епидемиjе – навели су у саоштењу.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 00:46