Marija Kalas / -PROFIMEDIA
27/10/2023 u 12:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otvara se muzej posvećen Mariji Kalas

Smješten u trospratnoj neoklasičnoj zgradi u srcu glavnog grada Grčke, muzej otvara svoja vrata, uoči stogodišnjice njenog rođendana

Otvara se novi muzej posvećen divi Mariji Kalas, u Atini. Od uzorka njene kose do plave baršunaste haljine koju je nosila nakon nezaboravnog izvođenja Verdijeve "Travijate" 1955. u milanskoj Skali, posetioci Atine sada mogu da se dive predmetima operske dive Marije Kalas u novom muzeju posvećenom legendarnom sopranu. Smješten u trospratnoj neoklasičnoj zgradi u srcu glavnog grada Grčke, muzej otvara svoja vrata, uoči stogodišnjice njenog rođendana, prenio je Rojters. Naočare sa dioptrijom, kostimi i sveska koju je legendarna operska pjevačica koristila da bi zapamtila djelove iz svojih predstava, naći će se među predmetima na izložbi, koji su poklonjeni ili pozajmljeni muzeju. Na drugom spratu muzeja posjetioci će moći da slušaju djelove njenih prepoznatljivih predstava, uključujući ariju "Kasta Diva" iz Belinijeve opere "Norma".

Marija Ana Sofija Sesilija Kalogeropulos, svjetski poznata kao sopran Marija Kalas, rođena je u Njujorku u decembru 1923. godine. Roditelji su joj bili Grci, a preminula je 1977. godine u 53. godini od infarkta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:29