Random i Đuka / -WWW.JAREDIC.COM
29/07/2023 u 10:20 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prvo veče Montenegro beer festa - spoj repa, roka, popa i piva

Random, Galija, Leksington i Sara Jo dijelili binu i pozitivnu enegriju na Cetinju do ranih jutarnjih časova

Kad Random i Đuka rasplamsaju ta vatra bukti "na gasi se". Sinoć na Cetinju nijesu reagovali vatrogasci jer je gradski poligon zahvatao plamen pozitivne energije, plamen repa, "teški podgoričanluk u veselo depresivnim notama", zbilje koja je svima zajednička i obasjao je umjesto vatrometa početak trećeg Montenegro beer festa, mjesta gdje su pivo i dobra muzika u saglasju.

- Energija je bila sjajna, rep muzika ovome i služi da napravi sjajan šlagort. Meni je na bini bilo fino. Volim pivce, volio bih da ga pojem prije nastupa, ali to se pokazalo neuspješnim, pa cirkam samo vodu, ali sada posle završenog nastupa idem da uronim u ječmeni sok - kazao je Random, šampion međunarodnog rep betla.
Podršk na bini su mu bili DJ Mono i Đuro Franeta.

- Nedavno smo krenuli zajedno da nastupamo, družimo se od ranije i imamo interesovanja za isti pravac muzike to nas i povezuje i sa DJ Monom. S obzirom da ja imam sa Random jednu pjesmu, na ostalim mu samo "pomažem" - kazao je Đuro Franeta.

Iako ima skoro spreman album, nema dovoljno svog materijala za nastupe, ali Đuka ima priču koja drži pažnju publici.

Nakon rep hitova "Đe si mašino", "Đomladinjo", "Momci"... binu Montenegro Beer Festa preuzeo je Neša sa svojom Galijom.
Za njega su pivo i muzika najbolja kombinacija.

image

Rok, pivo i Galija

-WWW.JAREDIC.COM

- To nije mišljenje jednog trenutka to je mišljenje koje se nakupilo nakon 40 i više godina. To je emirija. Uvijek je nekako rok muzika išla uz pivo. Ne znam objašnjenje, što se mene tiče ja mogu i uz džeka, ali uglavnom je nekako uz pivo išlo. Cetinje je poseban grad, rijetko smo bili ovdje i nismo htjeli da porpustimo priliku.

Od Kotora do Skadarske, Digni ruke, Dodirni me... samo su neki od velikih hitova Nišlijaca koje pjevaju sve generacije, koje su činile publiku ispred bine, što Neša Galiju nije iznenadilo.

image

Publika uživala od repa do roka

-WWW.JAREDIC.COM

- Neke pjesme imaju svoj život i dolaze do mlađih, mislim kako ljudi odrastaju hraneći sebe raznim estetikama dođu i do tog trenutka kada jednostavno vole i ovakve pjesme. Koliko čovjek radi na sebi i kulturološke potrebe su mu nekako u skladu sa tim. Kad sam bio mlađi slušao sam nešto jednostavnije kako sam sazrijevao tako sam učio sve kompleksniju muziku - kaže Neša.

image

Vatromet u ponoć

-ALEKSANDAR JAREDIC

A u ponoć, veliki vatromet najavio je bend Leksington. Njima je ovo u mjesec i po dana drugi nastup pred cetinjskom publikom. Histerija novog dana je počela vriskom, aplauzima i ovacijama kada je na binu stupio frontmen benda Bojan Vesković.

image

Leksington na Cetinju drugi put

-ALEKSANDAR JAREDIC

Nizali su se hitovi koje je publika pjevala u glas, a gosti su zahvaljivali na svakom upućenom aplauzu.

- Hvala Cetinje, hvala što nas tražite i činite da se uvijek rado vratimo u crnogorsku prestonicu, evo dva puta već ovog ljeta - kazao je Bojan.

Potraži me, Dobro da nije veće zlo, Milo moje, Ljetnje kiše... održale su pozitivan naboj kod publike koja je u dobrom raspoloženju dočekala Saru Jo.

image

Bez kontrole

-WWW.JAREDIC.COM

Njen scenski nastup i koreografija savršeno podsjećaju na spektakle velikih svjetskih zvijezda zato i ne čudi titula srpske Britni Spirs koju nosi. Na Cetinju je premijerno izvela pjesme sa novog albuma Bez kontrole, koji je nedavno objavila, ali i podsjetila na Muškarčinu, Nemam vremena za to, Mahovina...

Dok zora rudi pod Lovćenom utisci prve večeri se prepričavaju, binu Montenegro Beer festa večeras preuzimaju The Grupa, Neno Belan, Kiki i Piloti, Nući i Helem Nejse.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 14:20