/ -TANJUG/AP
11/05/2024 u 11:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Holandskom predstavniku zabranjen nastup pred finale Evrovizije

Holandski predstavnik Joost Klajn neće moći da održi probu pred finale Evrovizije 2024., zvanično javljaju holandski mediji.

Joost Klajn, holandski učesnik Pesme Evrovizije, neće do daljnjeg vježbati za finale. Organizacija događaja objavila je da istražuje incident u koji je umiješan Klajn. Organizator – Evropska radiodifuzna unija (EBU) od tada se nije oglašavala.

Holandska zastava sada je uklonjena sa dijela gdje borave umjetnici. Nejasno je da li Holandija još uvijek može da učestvuje.

Švedski emiter SVT kaže da incident uključuje i fizički obraćun sa fotografom izraelske delegacije. Glasine su da se Klejn sukobio i sa nekim iz EBU-a.

Juče, na konferenciji za medije nakon druge polufinalne večeri, Klajn je izrazio svoje nezadovoljstvo zbog učešća Izraela na takmičenju.

Suprotstavio se voditelju konferencije pitavši ga zbog čega Eden Golan, izraelska predstavnica, ima pravo da izabere hoće li ili neće odgovoriti na škakljivo novinarsko pitanje. Novinar iz Poljske, pitao je Izrealku da li je svjesna da je zbog njenog učešća na takmičenju ugrožena bezbjednost svih ostalih učesnika.

Na pitanje koje je bilo postavljeno njemu, da li pjesma EuroPapa može da ujedini Evropu kroz slogan "Ujedinjeni muzikom", Klejn je odgovorio – "To je pitanje za EBU", aludirajući na to što su dozvolili učešće Izraelu ove godine.

Holandski mediji nezvanično prenose da je Holandija diskvalifikovana sa takmičenja, ali to još uvijek nije potvrđeno.

Klajn je na generalnoj probi trebalo da nastupa prije izraelske predstavnice, ali se nije pojavio na sceni, prenosi Nova.rs.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 23:21