Halid Bešlić / -SKRINšOT/INSTAGRAM
23/01/2024 u 14:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Zaboravljena" pjesma Halida Bešlića iz 1984. godine trenutno osvaja TikTok

Oživjeli hit "Snjegovi hladni dolaze" broji više od pola miliona pregleda

Na TikToku u regionu je trenutno jedna od najpopularnijih pjesama numera Halida Bešlića iz 1984. godine - "Snjegovi hladni dolaze".

Tag "snjegovihladnidolaze" broji više od pola miliona pregleda, a objavljen je niz različitih snimaka u kojima je iskorišćena upravo pjesma bosanskohercegovačkog legendarnog pjevača.

Sa snijegom koji je prethodnih dana zabijelio regiom, mnogi su za adekvatnu podlogu snimcima snijega, zimskih radosti ili vožnje gradom dok pahulje padaju, smatrali upravo spomenuti hit.

Pjesma je postala ponovo popularna nakon što je bend Collapse snimio obradu još u decembru te su snimak objavili na svom TikTok profilu. Samo ovaj video broji skoro milion pregleda, međutim, on nije povezan s tagom.

U komentarima ispod snimka dobili su brojne pohvale za interpretaciju, a neki su se i zahvaljivali jer su oživjeli zaboravljeni hit.

Nakon njihove obrade uslijedili su i brojni snimci drugih koji su na svojim profilima podijelili kako su izveli spomenutu Bešlićevu pjesmu.

Pjesma "Snjegovi hladni dolaze" snimljena je 1984. godine i bila je dio albuma "Dijamanti". Uzevši u obzir njenu novu popularnost, mnogi su na TikToku dijelili i Halidove stare snimke na kojima upravo izvodi ovu numeru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:23