Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS opravdava prijetnje ubistvom * Miodrag Lekić ostaje predsjednik Demosa * Stanišić bombom prijetio Bečiću * Djevojku ucjenjivao erotskim snimcima * DPS opravdava prijetnje ubistvom * Krivica * Prednosti fiskalnog novca
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-09-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ranko Krivokapić, predsjednik SDP-a :
Nećemo u Vladu, hoćemo nove izbore.

Vic Dana :)

Pita žena doktora šta da jede da bi se porodila.
On kaže:
- Hljeb.
Žena razumjela led i jede, jede ona led, a kad se dijete rodilo, samo je govorilo:
- Dođi bizo, ja se smizo.


Putnički brod prolazi pokraj malog, pustog ostrva usred Tihog okeana, a svi putnici s broda vide na ostrvu čovjeka dugačke brade kako skače, urla i maše iz sve snage.
- Ko je ono na ostrvu? - upita jedan od putnika kapetana.
- Ne znam - kaže kapetan – Ali svake godine kad prolazimo on totalno podivlja...

Pita mali sin oca:
• Tata, kada je Zvijezda poslednji put bila prvak u košarci?
Na to će tata:
• Ne znam, sine, pitaj dedu ili pradedu.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija MEĐUNARODNI SERTIFIKAT DOBIO JOŠ JEDAN HOTEL NA NAŠOJ OBALI Eko-znak za Palatu Venecija
Ho­tel Pa­la­ta Ve­ne­ci­ja iz Sta­rog gra­da u Ul­ci­nju de­se­ti je smje­štaj­ni obje­kat na na­šoj oba­li, ko­ji je do­bio me­đu­na­rod­ni ser­ti­fi­kat Eko­lo­ški znak Evrop­ske uni­je (EU). Ho­te­li ko­ji no­se eko-ozna­ku s lo­go­ti­pom ‘ze­le­ni cvi­jet’ pri­zna­ti su kao objek­ti ko­ji vo­de naj­ve­ću bri­gu o ži­vot­noj sre­di­ni na svom pod­ruč­ju.
– Ozna­ka je po­tvr­da da ho­tel u prak­si spro­vo­di eko­lo­ški kon­cept ra­da, šte­di ener­gi­ju i vo­du, bri­ne se o oču­va­nju pri­rod­nog okru­že­nja, ra­di na pro­mo­ci­ji odr­ži­vog sa­o­bra­ća­ja i na re­duk­ci­ji stva­ra­nja ot­pa­da – pi­še u sa­op­šte­nju Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma (MORT), Glo­bal­nog fon­da za za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne (GEF) i Kan­ce­la­ri­je Pro­gra­ma Uje­di­nje­nih na­ci­ja za raz­voj.
Ser­ti­fi­kat po­tvr­đu­je da se u objek­tu ra­ci­o­nal­no ko­ri­ste ener­gen­ti, sred­stva za rad i da se nji­ho­va pro­vje­ra vr­ši po tač­no utvr­đe­nim pro­ce­du­ra­ma.
– Sa­ma iz­gra­đe­nost objek­ta mo­ra ima­ti sve po­treb­ne kon­trol­ne tač­ke i raz­vi­jen mo­del za ušte­du ener­gi­je. Isto ta­ko, ser­ti­fi­kat se od­no­si na sor­ti­ra­nje, raz­vr­sta­va­nje i se­lek­tiv­no pri­ku­plja­nje ot­pa­da u ho­te­lu. U eko-ho­te­li­ma je­la se uglav­nom pri­pre­ma­ju po tra­di­ci­o­nal­nim re­cep­ti­ma, od do­ma­ćih pro­iz­vo­da s lo­kal­nog pod­ruč­ja – pi­še u sa­op­šte­nju.
Pred­no­sti po­sje­do­va­nja eko-zna­ka za ho­te­le su vi­še­stru­ke.
– Eko-znak po­ka­zu­je i do­ka­zu­je vi­sok kva­li­tet i bri­gu o ži­vot­noj sre­di­ni, a sma­nje­nje po­tro­šnje re­sur­sa kao što su vo­da, ener­gi­ja i sma­nje­nje ko­li­či­ne ot­pa­da, do­vo­di i do sma­nje­nja tro­ško­va – na­ve­li su u sa­op­šte­nju.
Pred­no­sti se, ka­ko su do­da­li, ogle­da­ju i u opre­dje­lje­nju za oču­va­nje ži­vot­ne sre­di­ne, što zna­či zdrav smje­štaj, zdra­va is­hra­na i zdra­vo okru­že­nje za go­ste i za­po­sle­ne.
D.M.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"