Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Umjesto za opremu, 130.000 podijelili između sebe * Kvorum obnovio stare podjele * Presrećna sam, prekidam štrajk * Statis ne može da gradi * Umjesto za opremu, 130.000 podijelili između sebe * Ako ne znaš šta ćeš * Farsa i spinovanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, Centar za demokratsku tranziciju:
Partijama ne odgovara da se na izborima pojave građani, zato je odbijen naš predlog da se uvedu individualne kandidature.

Vic Dana :)

Šta je Isus rekao Crnogorcima prije nego što je razapet na krst?
- Ne radite ništa dok se ne vratim.

Perica:
- Mama, hoćemo li u zoološkom vidjeti i rodu?
Mama:
- Naravno,Perice.
Perica:
- Super! Baš me zanima hoće li me prepoznati!


Upisao se Perica da trenira plivanje, i kaže treneru posle nekoliko minuta:
- Idem ja kući.
- A zašto ?
- Pa, nisam više žedan!


Stoje Perica i Jovica na aerodromu.
Jovica:
- Perice kako bre teroristi kradu avione kad su ogromni?
Perica:
- Ne kradu oni avione dok su na zemlji, nego dok su na nebu onako malecki.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika ODBJEGLOM ROBIJAŠU IVANU VUJOVIĆU IZREČENA KAZNA
Za bjekstvo tri godine robije
Za bjekstvo tri godine robije
Su­di­ja bje­lo­polj­skog Osnov­nog su­da Dra­gan Mr­dak osu­dio je ju­če Pod­go­ri­ča­ni­na Iva­na Vu­jo­vi­ća (45) na 36 mje­se­ci ro­bi­je zbog kri­vič­nog dje­la bjek­stvo li­ca li­še­nog slo­bo­de.
Na­kon to­ga, su­di­ja Mr­dak je iz­re­kao Vu­jo­vi­ću, ko­jem se su­di­lo u od­su­stvu, je­din­stve­nu ka­znu za ne­ko­li­ko kri­vič­nih dje­la.
– Osu­đen je na je­din­stve­nu ka­znu od se­da­ma­nest i po go­di­na za­tvo­ra. U tu ka­znu mu je spo­je­na ka­zna za dje­lo bjek­stva iz za­tvo­ra sa ka­znom od če­tr­na­est i po go­di­na na ko­li­ko je osu­đen zbog ubi­stva. Ote­ža­va­ju­će su mu okol­no­sti na­čin iz­vr­še­nja dje­la, što je ra­ni­je po­či­nio te­ško kri­vič­no dje­lo i skri­vao se u Nje­mač­koj – ka­zao je su­di­ja Mr­dak.
Vu­jo­vić je 24.12.2015. go­di­ne po­bje­gao iz bje­lo­polj­skog za­tvo­ra.
–Na­kon te­le­fon­skog raz­go­vo­ra ko­ji mu je omo­gu­ćen u pro­sto­ri­ja­ma de­žur­ne slu­žbe za­tvo­ra, is­pod jak­ne je iz­va­dio pi­štolj ne­po­zna­te mar­ke i ka­li­bra i upe­rio ga u prav­cu za­tvor­skih ču­va­ra Pe­tra Šu­ko­vi­ća i Ni­ko­le Ko­na­ta­ra. Dr­že­ći ih na ni­ša­nu, na­tje­rao ih je da iza­đu iz de­žu­ra­ne, a za­tim ih je od­veo do pro­sto­ra ko­ji se na­la­zi iz­me­đu uprav­ne zgra­de i is­tra­žnog di­je­la za­tvo­ra, gdje ih je pri­si­lio da uđu i za­tvo­rio vra­ta. Na­kon to­ga se vra­tio do de­žu­ra­ne i pri­ti­snuo dug­me i otvo­rio ula­zna vra­ta za­tvo­ra, ušao u pri­jav­ni­cu i na­slo­nio pi­štolj na slje­po­oč­ni­cu za­tvor­skog ču­va­ra Sla­vi­še Klja­je­vi­ća. Uzeo je sa sto­la da­ljin­ski upra­vljač i otvo­rio ula­znu ka­pi­ju za­tvo­ra, iza­šao i upu­tio se u ne­po­zna­tom prav­cu – pi­še u op­tu­žni­ci. M.N.


Konfliktan

Zbog če­stih kon­fli­ka­ta u spu­škom za­tvo­ru, Ivan Vu­jo­vić je još 2013. go­di­ne po ka­zni pre­ba­čen u Bi­je­lo Po­lje, gdje je slu­žio ka­znu za ubi­stvo Ra­do­mi­ra Sa­vo­vi­ća 7. ma­ja 2008. go­di­ne u Pod­go­ri­ci.
Pre­ma na­vo­di­ma iz pre­su­de, on je sa­če­kao Sa­vo­vi­ća da iza­đe iz pi­ce­ri­je „Pri­mi­ci­ja“ i dok je pre­la­zio uli­cu, pri­tr­čao mu je sa le­đa i is­pa­lio vi­še me­ta­ka u nje­ga. Sa­vo­vić je iz­dah­nuo na li­cu mje­sta. Po ocje­ni su­da, Vu­jo­vić je po­či­nio ubi­stvo zbog osve­te jer ga je Sa­vo­vić 27. mar­ta 2008. go­di­ne pre­tu­kao u lo­ka­lu „Sta­ra Cr­na Go­ra“ u Bu­dvi i na­nio mu te­ške po­vre­de.
Vu­jo­vić je uma­lo stra­dao u spu­škom za­tvo­ru u de­cem­bru 2012. go­di­ne, ka­da je za­tvo­re­nik Ja­goš Pe­tro­vić po­ku­šao da ga ubi­je za­ši­lje­nom ka­ši­kom, zbog če­ga je osu­đen na tri go­di­ne za­tvo­ra. To je bio sa­mo je­dan u ni­zu okr­ša­ja ro­bi­ja­ša u ko­ji­ma je uče­stvo­vao Vu­jo­vić. Nje­mu se su­di­lo i zbog sum­nje da je u de­cem­bru 2006. go­di­ne pri­je­tio po­li­caj­cu Ne­ma­nji Lu­kov­cu, ko­ji ga je le­gi­ti­mi­sao na uli­ci. Istom op­tu­žni­com su­di­lo mu se i za na­pad na po­li­caj­ca Ni­ko­lu Ra­du­no­vi­ća, ko­jeg je, na­vod­no, vi­še pu­ta uda­rio pe­sni­com u gla­vu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"