Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Kome je hljeb luksuz neka dođe na protest * Lazović i Golubović neće u penziju * Medenici kupuju auto od 70.000 eura * Garčević dokazao količinu Milove političke gluposti * Protesti iz očaja * Njemci prihvataju Putinove „vukove”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)


Došao Mujo u kafanu i naruči pivo. Konobar mu donese pivo i podmetač. Popije on i hoće još jedno, konobar mu donese pivo i podmetač i tako još nekoliko puta. I zatraži on još jedno pivo. Konobar mu donese ali bez podmetača, a na to će Mujo:
- A gdje je keksić?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Kultura URUČENE NAGRADE OSNOVCIMA POBJEDNICIMA KONKURSA ULUCG „SLIKA KAO IZAZOV”
Novo vrijeme novi zahtjevi
Novo vrijeme novi zahtjevi
Po­bjed­ni­ci­ma na­grad­nog kon­kur­sa Udru­že­nja li­kov­nih umjet­no­sti Cr­ne Go­re „Sli­ka kao iza­zov” ju­če je u Umjet­nič­kom pa­vi­ljo­nu mr Igor Rak­če­vić, uru­čio je di­plo­me i pri­god­ne na­gra­de. Na kon­kur­su su uče­stvo­va­li uče­ni­ci pod­go­rič­kih osnov­nih ško­la.
Od­lu­ku o naj­bo­ljim ra­do­vi­ma do­nio je ži­ri u sa­sta­vu Ti­ja­na Du­jo­vić – član Umjet­nič­kog sa­vje­ta ULUCG, Ro­man Đu­ra­no­vić – Pred­sjed­nik Umjet­nič­kog sa­vje­ta ULUCG i Igor Rak­če­vić. Oni su oda­bra­li 12 ra­do­va. Ta­blet ra­ču­na­rom na­gra­đe­ni su Ivan Čo­le­vić (IX raz­red), OŠ „Pa­vle Ro­vin­ski”, Mi­le­na Vu­ki­će­vić, (VII raz­red) OŠ „Vuk Ka­ra­džić“ i Bal­ša Kne­že­vić, (IX raz­red) „P. Ro­vin­ski”. Uče­ni­ci na­gra­đe­ni Mo­no­gra­fi­jom i Lek­si­ko­nom ULUCG su Pe­tar La­u­še­vić, OŠ „Pa­vle Ro­vin­ski“, Bla­žo Vuč­ko­vić, OŠ „Sa­vo Ka­žić”, Sa­ra Lu­ko­vac, OŠ „Pa­vle Ro­vin­ski“, Sa­ra Ho­džić, OŠ „Bo­ži­dar Vu­ko­vić Pod­go­ri­ča­nin“ , Slav­ko Bo­ja­nić, OŠ „Vuk Ka­ra­džić“, Sa­nel Mu­ra­to­vić, OŠ „Bo­ži­dar Vu­ko­vić Pod­go­ri­ča­nin“ i Fi­lip Dur­ko­vić, OŠ „Vuk Ka­ra­džić“. Spe­ci­jal­nom na­gra­dom ži­ri­ja, ko­ja je na­gra­đe­ni­ma do­ni­je­la i cr­tač­ki i sli­kar­ski ma­te­ri­jal, do­bi­li su Mu­sta­fa Kra­sni­ći, „Bo­ži­dar Vu­ko­vić Pod­go­ri­ča­nin” i Du­šan Ko­va­če­vić, OŠ „Sa­vo Ka­žić”.
Pred­sjed­nik ULUCG mr Igor Rak­če­vić is­ti­če da je kon­kurs „Sli­ka kao iza­zov” re­zul­tat za­htje­va ko­je do­no­si no­vo vri­je­me, od­no­sno rad na sti­ca­nju i edu­ko­va­nju no­ve li­kov­ne pu­bli­ke.
- Cr­na Go­ra je spe­ci­fi­čan pri­mjer po ve­li­kom bro­ju ve­li­kih li­kov­nih umjet­ni­ka, ali, isto­vre­me­no ima­mo sla­bu po­sje­tu ga­le­ri­ja­ma. Ovo je je­dan od na­či­na da sen­zi­bi­li­zi­ra­mo bu­du­ću pu­bli­ku za če­šće i ak­tiv­ni­je po­sje­te iz­lo­žba­ma – ka­že Rak­če­vić.
Na­vo­di da je kon­kurs bio ve­zan za 70. Tra­di­ci­o­nal­nu iz­lo­žbu čla­no­va ULUCG. Od dje­ce se tra­ži­lo da pri­hva­te mo­ti­ve, teh­ni­ke ili osje­te sen­zi­bi­li­tet cr­no­gor­skih umjet­ni­ka.
- Mi­slim da su dje­ca od­lič­no od­go­vo­ri­la na taj iza­zov, i ne ču­di, jer sva­ko ko je ro­di­telj ili ra­di s dje­com zna da su oni ne­pre­su­šni iz­vor ta­le­na­ta. Sva­ka­ko je bi­lo za­do­volj­stvo i gle­da­ti ih dok ra­de i ocje­nji­va­ti nji­ho­ve ra­do­ve. To­me u pri­log go­vo­ri i či­nje­ni­ca da smo od­lu­či­li da do­di­je­li­mo i dvi­je spe­ci­jal­ne na­gra­de – ka­že Rak­če­vić.
Do­da­je da su kon­kurs usta­no­vi­li ka­da ULUCG pro­sla­vlja 70. ro­đen­dan. Po­tru­di­će se, ka­že, da i na­red­ne go­di­ne odr­že sli­čan kon­kurs, a cilj im je da po­sta­ne tra­di­ci­o­na­lan. Pre­po­ru­ka za to je, ka­že, uspjeh ovo­go­di­šnjeg kon­kur­sa. Rak­če­vić na­ja­vlju­je još zna­čaj­nih pro­je­ka­ta Udru­že­nja, ali za ma­lo sta­ri­je.
- Pla­ni­ra­mo da ov­de go­di­ne or­ga­ni­zu­je­mo je­se­nju iz­lo­žbu li­kov­nih umjet­ni­ka ko­ja bi bi­la ži­ri­ra­na, i ko­ja bi ugo­sti­la re­no­mi­ra­ne umjet­ni­ke iz re­gi­o­na. Na­dam se i da će­mo us­pje­ti, da u do­go­vo­ru sa pod­go­rič­kim Se­kre­ta­ri­ja­tom za kul­tu­ru po­no­vo po­kre­ne­mo Pod­go­rič­ki li­kov­ni sa­lon, ko­ji ne funk­ci­o­ni­še de­set, pet­na­est go­di­na. Mi­sli­mo da bi re­a­li­za­ci­ja ovih pro­je­ka­ta bi­la uspjeh jer je ULUCG još uvi­jek istog sta­tu­sa u ko­jem smo bi­li – bez fi­nan­si­ja – is­ti­če Rak­če­vić.
Ž.J.


Za­do­volj­ni uspje­hom i na­gra­da­ma

Mi­le­na Vu­ki­će­vić, jed­na od tri pr­vo­na­gra­đe­na uče­ni­ka, za­do­volj­na je na­gra­dom - ta­blet ra­ču­na­rom, kao i Mo­no­gra­fi­jom i Lek­si­ko­nom ULUCG. Sli­kom je po­ku­ša­la da do­ča­ra mi­sli, od­no­sno bri­ge jed­ne dje­voj­či­ce.
- Na­sli­ka­la sam s jed­ne stra­ne dje­voj­či­cu, ko­ja stal­no mi­sli i bri­ne o ško­li, a sa dru­ge jed­nu ozbilj­nu že­nu. Na­gra­dom sam baš za­do­volj­na i pod­strek mi je za da­lji rad – ka­že Mi­le­na.
Bio sam ve­o­ma iz­ne­na­đen, i ni­sam oče­ki­vao na­gra­du, ka­že skrom­no Bal­ša Kne­že­vić, ko­ji je ta­ko­đe do­bio ta­blet.
- Bio sam in­spi­ri­san Tra­di­ci­o­nal­nom iz­lo­žbom, na ko­joj su bi­le mno­ge skulp­tu­re i sli­ke. Pre­u­zeo sam sa ne­kih sli­ka mo­ti­ve gla­ve i na­ro­va. Na­gra­da će si­gur­no uti­ca­ti na moj da­lji rad, iako ni­sam baš si­gu­ran da ću se ti­me ba­vi­ti – ka­že Bal­ša.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"