Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2017-12-06 SSŠ „SPASOJE RASPOPOVIĆ” OBILJEŽILA 170 GODINA OD PRVOG IZDANJA GORSKOG VIJENCA
Stihovi koji se ne zaboravljaju
Stihovi koji se ne zaboravljaju
Re­ci­ta­lom sti­ho­va iz Gor­skog vi­jen­ca uče­ni­ci Sred­nje struč­ne ško­le „Spa­so­je Ras­po­po­vić” obi­lje­ži­li su 170 go­di­na od pr­vog iz­da­nja ču­ve­nog dje­la Pe­tra II Pe­tro­vi­ća Nje­go­ša. Ono što je Nje­goš sa­žeo u Gor­skom vi­jen­cu broj­noj pu­bli­ci pred­sta­vi­li su uče­ni­ci Ni­ko­la Pe­trić, Fi­lip Vuk­če­vić, Ste­fan Mu­tav­džić, Ma­ti­ja Mr­kić, An­đel­ko Rad­nić, Ste­fan Ću­la­fić, Mar­ko Vu­ko­vić, Amer Nelj­ko­vić i Ste­fan La­za­re­vić.
– Na­sta­vlja­ju­ći tra­di­ci­ju da u na­šoj ško­li obi­lje­ža­va­mo va­žne da­tu­me iz na­še kul­tu­re i isto­ri­je, da­nas smo or­ga­ni­zo­va­li pro­gram u čast ju­bi­le­ja 170 go­di­na od pr­vog iz­da­nja Nje­go­še­vog Gor­skog vi­jen­ca. U cje­lo­kup­nom na­šem na­slje­đu od Nje­go­ša ne­ma ori­gi­nal­ni­jeg stva­ra­o­ca. Ak­tu­e­lan je kao i u svo­je vri­je­me. Po­sto­je ri­je­či ko­je ne bli­je­de, sti­ho­vi ko­ji se ne za­bo­ra­vlja­ju –sa­op­šti­li su iz ove vas­pit­no-obra­zov­ne usta­no­ve.
Po­red re­ci­ta­la uče­ni­ci su pri­pre­mi­li i mu­zič­ko pro­gram u ko­jem su uče­stvo­va­li čla­no­vi ho­ra „Na­ša ško­la” Je­le­na Stje­pa­no­vić, An­dri­ja­na Sto­ja­no­vić, An­đe­la Sto­ja­no­vić, Ma­ri­ca Šće­pa­no­vić, Je­le­na Džan­kić, Iva­na Dra­ško­vić, An­dri­ja­na Su­ba­čev sa so­li­sti­ma Ana­sta­si­jom Ka­lu­đe­ro­vić i Ade­li­som Si­ja­rić.
N.S.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"