Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika FLEŠ
Sprem­ni za sve vi­do­ve bor­be
De­mos že­li di­ja­lo­gom da do­pri­ne­se da na­red­ni iz­bo­ri bu­du fer i slo­bod­ni, ali ne bje­ži ni od va­nin­sti­tu­ci­o­nal­nog vi­da bor­be, po­ru­čio je li­der te stran­ke Mi­o­drag Le­kić. Klub od­bor­ni­ka De­mo­sa iz Glav­nog gra­da or­ga­ni­zo­vao je no­vo­go­di­šnji kok­tel za čla­no­ve i ak­ti­vi­ste. Kok­te­lu su pri­su­stvo­va­li i čla­no­vi Pred­sjed­ni­štva. No­vo­go­di­šnje če­stit­ke su upu­ti­li šef klu­ba od­bor­ni­ka De­mo­sa Go­ran Ra­do­njić i čel­nik Iz­vr­šnog od­bo­ra Go­ran Da­ni­lo­vić. Ana­li­zi­ra­ju­ći pre­đe­no u pro­te­kloj go­di­ni, Le­kić je pod­sje­tio na pe­ri­od osni­va­nja stran­ke i uspje­šnost u po­zi­ci­o­ni­ra­nju na cr­no­gor­skoj po­li­tič­koj sce­ni u ova­ko krat­kom pe­ri­o­du. Osvr­ću­ći se na naj­no­vi­ja de­ša­va­nja, Le­kić je is­ta­kao da nje­go­va­nje po­li­tič­ke kul­tu­re i di­ja­lo­ga je­ste ono po če­mu je De­mos pre­po­znat i da is­traj­nost u bor­bi pro­tiv re­ži­ma ni­kad ne­će bi­ti upit­na.
M.V.

Pro­mje­ne su nu­žne
Čel­nik par­la­men­ta Ran­ko Kri­vo­ka­pić po­ru­čio je da je 2015. go­di­ne uda­ren pe­čat na ne­za­vi­snost Cr­ne Go­re – ula­skom u NA­TO fa­mi­li­ju. To je, ka­ko je re­kao, slo­bo­da za Cr­nu Go­ru i bez­bjed­nost za nje­ne gra­đa­ne, kao uslov slo­bo­de i raz­vo­ja.
– No, na­pra­vi­li smo zid oko na­še ku­će, do­šli na Za­pad. Osta­je te­žak dio po­sla da ure­di­mo na­šu ku­ću, da u njoj svi­ma bu­de to­plo, da se bo­lje ži­vi i mir­ni­je – ka­zao je Kri­vo­ka­pić.
On je is­ta­kao da je put do to­ga sna­žna dr­ža­va ko­ja će ču­va­ti do­stig­nu­to, ali obez­bi­je­di­ti i nu­žne pro­mje­ne i ko­ja će po­sta­ći hra­brost i od­luč­nost da se su­o­či­mo sa kri­zom ko­ja tra­je.
M.V.

No­vi iza­zo­vi
Mi­ni­star od­bra­ne Mi­li­ca Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić oci­je­ni­la je da 2016. go­di­na, u smi­slu evro­a­tlant­skih in­te­gra­ci­ja, sa so­bom no­si no­ve iza­zo­ve. Ona je ka­za­la ka­ko je si­gur­na da će Cr­na Go­ra us­pje­ti da oprav­da po­vje­re­nje ko­je joj je uka­za­lo 28 part­ner­skih ze­ma­lja ka­ko bi što pri­je za­vr­ši­li pred­pri­stup­ne pre­go­vo­re sa NA­TO.
– Ta­ko­đe, oče­ku­jem da će­mo 2016. go­di­ne sa no­vim re­zul­ta­ti­ma sla­vi­ti de­set go­di­na na­še dr­žav­no­sti – re­kla je Pe­ja­no­vić Đu­ri­šić. M.V.

Par­la­ment ima le­gi­ti­mi­tet
Da se sju­tra u Cr­noj Go­ri odr­ži re­fe­ren­dum, ve­ći­nu bi ima­la op­ci­ja za pri­stu­pa­nje NA­TO-u, sma­tra pred­sjed­nik Atlant­skog sa­ve­za Cr­ne Go­re Sa­vo Ken­te­ra. On je kazao Portalu RTCG da Skup­šti­na ima pu­ni le­gi­ti­mi­tet, ali i ve­ći­nu da do­ne­se ta­kvu od­lu­ku. Po nje­go­vom su­du, do­dat­na po­tvr­da to­me bi­će i na iz­bo­ri­ma pla­ni­ra­nim za 2016. go­di­nu. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"