Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika ČELNIK GRAĐANSKE INICIJATIVE VASELJ SINIŠTAJ PORUČIO
Albancima treba jedinstvo
Siništaj Albancima treba jedinstvo
Pred­sjed­nik Gra­đan­ske ini­ci­ja­ti­ve Va­selj Si­ni­štaj re­kao je da u 2016. go­di­ni oče­ku­je da će Al­ban­ci na­po­kon ima­ti za­jed­nič­ku plat­for­mu po­li­tič­kog dje­lo­va­nja i da će gra­đa­ni Ma­le­si­je pr­vi put ima­ti lo­kal­ne iz­bo­re za od­bor­ni­ke svo­je op­šti­ne. Si­ni­štaj je re­kao da upu­ću­je svim gra­đa­ni­ma Cr­ne Go­re če­sti­ku za no­vu 2016. go­di­nu i da im že­li pu­no zdra­vlja i sre­će, po­ro­dič­no bla­go­sta­nje, a ogrom­noj ve­ći­ni i bo­lje fi­nan­sij­sko sta­nje.
– Kao po­li­ti­čar, u 2016. go­di­ni oče­ku­jem po­ja­ča­ni na­sta­vak ak­ci­je „lo­va krup­nih ri­ba”, od­no­sno pri­mje­nu mje­ra iz po­gla­vlja 23 i 24 i u prak­si, a ne sa­mo de­kla­ra­tiv­no. Ta po­gla­vlja ne do­ži­vlja­vam usko kao vla­da­vi­nu pra­va i ne­za­vi­snost sud­stva, već i kao ostva­ri­va­nje ma­njin­skih pra­va i slo­bo­da. Kao Al­ba­nac, oče­ku­jem da će­mo na­po­kon ima­ti za­jed­nič­ku plat­for­mu po­li­tič­kog dje­lo­va­nja i da će gra­đa­ni Ma­le­si­je­ pr­vi put ima­ti lo­kal­ne iz­bo­re za od­bor­ni­ke svo­je op­šti­ne, ko­ja će ima­ti svo­je ad­mi­ni­stra­tiv­ne gra­ni­ce, svoj bu­džet i nad­le­žno­sti, shod­no Za­ko­nu o lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi – na­veo je Si­ni­štaj za „Dan”.
Na­gla­sio je da će 2015. go­di­nu pam­ti­ti po po­zi­tiv­noj od­lu­ci su­da za ljud­ska pra­va u Stra­zbu­ru i gre­ški dr­ža­ve Cr­ne Go­re uči­nje­noj u po­li­cij­skoj ak­ci­ji „Or­lov let”, pro­te­sti­ma ne­je­din­stve­ne opo­zi­ci­je, hap­še­nji­ma čel­ni­ka op­šti­ne Bu­dva i Bar, bjek­stvi­ma iz bje­lo­polj­ksog za­tvo­ra, pa­lje­vi­ni imo­vi­ne no­vin­skih ku­ća, eks­plo­zi­ja­ma u na­šim gra­do­vi­ma, ubi­stvi­ma....
– Pam­ti­ću je po utr­ki­va­nju al­ban­skih čel­ni­ka iz op­šti­ne Ul­cinj ko će vi­še po­nu­di­ti DPS-u, a ne ko će vi­še tra­ži­ti od njih i po po­ku­ša­ju na­še di­ja­spo­re da „na­tje­ra” al­ban­ske na­ci­o­nal­ne su­bjek­te ko­ji dje­lu­ju na pod­ruč­ju Ma­le­si­je da pot­pi­su­ju za­jed­nič­ku po­li­tič­ku plat­for­mu. I na­rav­no, za sam kraj ima­li smo pri­li­ke da bu­de­mo svje­do­ci otva­ra­nja ka­pi­tal­nog objek­ta u Ma­le­si­ji – ka­pe­le, kao dar na­še di­ja­spo­re, ko­ja na ovaj na­čin sa­mo na­sta­vlja da do­ka­zu­je svo­je ka­pa­ci­te­te i mo­guć­no­sti ula­ga­nja u svoj kraj. Da ni­je­smo „go­sti u svo­joj ku­ći” – ocje­nju­je Si­ni­štaj. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"