Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stojanović prećutao ženinu firmu * Potjernica za aktivistom DPS-a * Povratkom Fronta završena priča o vanrednim izborima * Presudiće Mikov glas * Stojanović prećutao ženinu firmu * Supermen * Krnja demokratija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda:
– Može li sudija sa platom od 650 eura da sačuva moralnost? Ne može.

Vic Dana :)

Hronologija braka:
Prve tri godine on govori, a ona sluša.
Sledeće tri godine ona govori, a on sluša.
Od sedme godine braka oni govore a komšije slušaju.
Na kraju oni govore, a sudija se krsti.

Uđe kauboj Džo u kafanu i za šankom ugleda barsku damu, a oko nje četvoricu kauboja. Gleda on, gleda, pa odjednom trgne pištolj, ubije četvoricu kauboja i zatim priđe barskoj dami i kaže:
– Kako to da tako lijepa dama stoji ovdje sasvim sama?

Trinaest polaznika policijske škole polagali za radno mjesto policajca i skupila se komisija. Stali oni u red, kad će komisija prvom od 13:
Daj nam ti reci jednu marku auta.
Ovaj prvi kao iz topa kaže JAGUAR, a ovaj drugi nije odmah shvatio pa kaže FEBRUAR. Treći MART, i tako oni svi redom, a ovaj dvanaesti kaže DECEMBAR. Trinaesti sav se izgubio, gleda u komisiju i sav drhti pa pruži ruku komisiji i kaže:
– Srećna Nova godina!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni NOVICA OBRADOVIĆ UKAZAO NA KATASTROFALNU SITUACIJU U BERANAMA Nezaposleno 6.050 osoba
BE­RA­NE- Dim­nja­ci ne­ka­da­šnjeg gi­gan­ta na Ru­de­škoj po­lja­ni svje­do­če o de­va­sti­ra­ju­ćoj vi­še­de­ce­nij­skoj vla­sti DPS- a, po­ru­čio je u sa­op­šte­nju za jav­nost No­vi­ca Ob­ra­do­vić, pred­sjed­nik OO De­mo­kra­ta Be­ra­ne.
Ka­ko je is­ta­kao, za­hva­lju­ju­ći haj­duč­koj pri­va­ti­za­ci­ji be­ran­skih pred­u­ze­ća, hi­lja­de mla­dih je ku­po­va­lo kar­te u jed­nom prav­cu, ka­ko bi svo­je zna­nje va­lo­ri­zo­va­li ne­gdje dru­go i se­bi obez­bi­je­di­li bo­lji ži­vot.
-U Be­ra­na­ma je pri­su­tan za­bri­nja­va­ju­ći trend ra­sta ne­za­po­sle­no­sti.
Po­da­ci po­ka­zu­ju da se iz go­di­ne u go­di­nu broj ne­za­po­sle­nih po­ve­ća­va, ta­ko da smo u 2015. go­di­ni ima­li 2.374 ne­za­po­sle­ne oso­be, u 2016. taj broj se po­ve­ćao na 2.834, da bi se ove go­di­ne udvo­stru­čio i po­peo na 6.050 ne­za­po­sle­nih. Ka­da do­da­mo da je u Be­ra­na­ma za­po­sle­no je­dva 4.000 lju­di, a da ima­mo 5.500 pen­zi­o­ne­ra i 4.000 ko­ri­sni­ka so­ci­jal­nih na­kna­da, vi­di se da je si­tu­a­ci­ja alar­mant­na, is­ta­kao je Ob­ra­do­vić.
Na­gla­sio je da su uni­šte­ne ne­ka­da­šnje uspje­šne fa­bri­ke kao što su Po­lim­ka, Ci­gla­na, Mlje­ka­ra, ko­je su uz do­ma­ćin­sko upra­vlja­nje mo­gle da ra­de i obez­bje­đu­ju pla­te rad­ni­ci­ma.
-Ne­spo­sob­nost, uti­caj uvo­znič­kih lo­bi­ja ili pro­sto ba­ha­tost no­vo­kom­po­no­va­nih taj­ku­na hi­lja­de Be­ra­na­ca je osta­vi­lo bez po­sla. Za­po­sle­nje je po­sta­lo pri­vi­le­gi­ja par­tij­skih voj­ni­ka.Ljud­ski re­sur­si, ko­ji su oko­sni­ca sva­ke zdra­ve pri­vre­de, su hen­di­ke­pi­ra­ni. Umje­sto da od nji­ho­ve kre­a­tiv­no­sti pro­spe­ri­ra­mo,mla­di su na­tje­ra­ni da na­pu­ste naš grad i svo­jim zna­njem po­mog­nu raz­voj ne­kih dru­gih sre­di­na, po­ru­čio je Ob­ra­do­vić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, De­mo­kra­te su od­luč­ne u na­mje­ri da Be­ran­ci­ma pru­že pri­li­ku da zna­nje is­ko­ri­ste ka­ko bi do­pri­ni­je­li raz­vo­ju gra­da.
-Od­luč­ni smo da pro­du­bi­mo sa­rad­nju sa lo­kal­nim pred­u­zet­ni­ci­ma, ko­ji su u te­škim vre­me­ni­ma do­ka­za­li da zna­ju ka­ko da sa­ču­va­ju i raz­vi­ju bi­znis. Sprem­ni smo da pru­ži­mo pu­nu lo­gi­sti­ku, ko­ju lo­kal­na vlast mo­že, ka­ko bi­smo stvo­ri­li uslo­ve da lo­kal­ni pred­u­zet­ni­ci pro­ši­re svo­je po­slo­ve ina taj na­čin obez­bi­je­de no­va rad­na mje­sta, re­kao je Ob­ra­do­vić.D.J.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja portala "Dan on-line" je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama.

Podaci, tekstovi, fotografije i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe.
Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti "Jumedia mont" d.o.o..

Prenošenje sadržaja portala "Dan-online" dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja portala "Dan on-line".

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"