Жабљак / - Жељко Шапурић
26/02/2024 u 08:38 h
V.Š.V.Š.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gorčević danas u radnoj posjeti Žabljaku

Ministarka evropskih poslova i predsjednik Opštine Žabljak obići će tri projekta čije se sprovođenje finansira iz EU fondova

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, boraviće sa saradnicima 2024. danas u radnoj posjeti Žabljaku.

Posjeta je dio projekta EU4ME - Podrška komuniciranju procesa evropske integracije", a programom je predviđen sastanak ministarke evropskih poslova Maide Gorčević sa predsjednikom Opštine Radošem Žugićem i njegovim timom, kao i posjeta Osnovnoj školi "Dušan Obradović", u okviru koje će biti održan školski čas i kviz o poznavanju EU i procesa pristupanja Crna Gore EU.

Tokom posjete Žabljaku, ministarka će, zajedno sa predsjednikom Opštine, obići tri projekta čije se sprovođenje finansira iz EU fondova, odnosno uz podršku Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera. U pitanju su Projekat,,Usavršavanje – Usklađivanje vještina i lokalnih potreba za radnom snagom" (centar za obuku "Duga"), Projekat "Eko smart park" i Projekat uspostavljanja suvenirnice i radionice za izradu proizvoda od vune i suvenira.

Takođe, u periodu od 13.00 – 14.00 sati, na opštinskom Platou će biti organizovan Sajam durmitorske hrane i proizvoda domaće radinosti, uz nastup Kulturno – umjetničkog društva. –saopštili su iz Službe predsjednika opštine Žabljak.

V.Španjević

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:54