/ -Фото: РТВ НК
13/06/2022 u 10:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Погледајте како ће изгледати нова зграда РТВ Никшић: Улажу 1, 5 милион еура

Уз подршку града и државе вјерујемо да ће РТВ Никшић бити један од репрезентативнијих локалних јавних сервиса у региону, казао је Марковић

Тендер за изградњу нове зграде Радио телевизије Никшић у вриједности од 1,5 милион еура расписан је данас. 

Директор Радио телевизије Никшић Никола Марковић казао је да ће нови објекат имати четири модерна студија на три нивоа, а на простору од 1.600 квадрата биће урађен репрезентативан објекат чијом ће изградњом некадашњи Дом револуције добити пуни сјај.

image
-Фото: РТВ Никшић

-Овај пројекат је примјер синегрије у граду под Требјесом, када је идеја претходних руководстава града и локалног јавног сервиса о изградњи нове РТВ Никшић, препозната као квалитетна због чега смо на њеној реализацији радилли протеклих пола године. Уз подршку града и државе вјерујемо да ће Радио телевизија Никшић бити један од репрезентативнијих локалних јавних сервиса у региону. Зато имамо право да од свих друштвених и политичких чинилаца тражимо подршку како би грађани Никшића, али и читаве Црне Горе добили још један квалитетан јавни сервис. Вјерујемо и да ћемо, захваљујући досад постигнутим резултатима, ту подршку и добити-истакао је Марковић.

image
-Фото: РТВ Никшић

Он је додао да се истовремено кренуло у обезбјеђивање техничких услова да РТВ Никшић постане јавни емитер са националном покривеношћу и очекујемо да се и то питање ријеши у наредних мјесец-два.

image
-Фото: РТВ Никшић

-Градећи отворену и грађанима доступну телевизију успјели смо да за само шест мјесеци подигнемо гледаност, али и ниво сопствене продукције која је једна од највеих у земљи. Данас РТВ Никшић емитује 12 сати и 40 минута сопственог програма дневно то је повећање од 188,1 одсто, а број емисија са шест је повећан на 28. Раст посјета порталу је у протеклих пола године 365,87 одсто, а Фб страници чак за 697,9 процената- закључио је Марковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:23