/ Фото: Дневне новине Дан
03/06/2021 u 07:07 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У буџету суфицит пара, на терену у Пљевљима дефицит радова

Опозциционери оптужују предсједника општине за немар

Локална управа, и поред чињенице да располаже значајним новчаним средствима, према мишљењу представника опозиционих партија, ништа не ради на побољшању животних услова на подручју општине.

Опозиционари упозоравају да на терену нема озбиљнијих пројеката и радова, а да се локална управа на крају прошле године хвалила суфицитом од преко пет милиона еура. Предсједника општине Игора Голубовића и његов тим оптужују за неспособност и немар.

-Општина Пљевља и локална администрација су се, ни криви ни дужни, нашли у ситуацији да имају суфицит у буџету. Пошто су ДПС управе навикнуте да дугују по свим основама, ова наша локална власт, будући да није заслужна за поменути суфицит сад не зна на који начин да то искористи, што је највећа иронија. Као да су Пљевља нека богата средина у Скандинавији, па се не зна у ком правцу да се утроши новац... И као да нас тридесетогодишња ДПС управа није довела на руб пропасти, па да сада једноставно немамо гдје да потрошимо паре, каже шеф Одборничког клуба Демократа у локалном парламенту Бојан Крвавац.

Према његовим ријечима, бројни пројекти и радови се не довршавају, а нови се не започињу. С друге стране, грађани се свакодневно жале на бројне проблеме, везано за изузетно лошу сеоску и градску инфраструктуру.

-Дакле,чување новца на рачуну и његово некоришћење је само још један од показатеља неспособности и изостанка осјећаја за потребе ове средине од стране локалне управе која ће, срећом, најкасније на прољеће бити почишћена с политичке сцене Пљеваља, казао је Крвавац.

У службама и секретаријатима локалне управе, међутим, тврде да се ради на терену и да ће радова у наредном периоду бити још више. Посебно се истичу радови на канализационој и водоводној мрежи, као и на уређењу градских улица.

-Тренутно се изводе радови на изградњи канализације на подручју Долови 2, а наредних дана чим дозволе временски услови биће асфалтиран дио Омладинске улице. У више градских улица планирају се радови на водоводној мрежи, као и у насељу Долови 3. Притом је расписан јавни позив за извођача радова на изградњи фабрике воде за пиће на Богишевцу, казао је директор Службе за изградњу и развој Ненад Рубежић, уз напомену да ће се током љета реализовати низ пројеката.

Секретар за комуналне послове, путеве и воде Зоран Чоловић најавио је прије два дана да ће почети радови на асфалтирању сеоских путева, односно да ће послови који су почели прошле године бити завршени.

-Почетак тих радова зависи и од извођача, јер има и друге обавезе, казао је Чоловић.

Претходних година се кашњење у извођењу радова у већини случајева правдало недостатком новца. Сада тог проблема нема.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 23:34