Хајдуковић и Булатовић поред шахте и канала / Фото: Милован Нововић
01/05/2021 u 14:22 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мјештани бјелопољског насеља остали без водовода: Радови почели прије девет мјесеци, па стали

Не само што нијесмо добили воду него на појединим мјестима не можемо ни кућама прићи- истиче мјештанин Марко Хајдуковић
У сусрет парламенетраним изборима одржаним 30. августа прошле године, мјештанима бјелопољског насеља Медановићи обећано је да ће коначно у својим домовима имати воду, са градског водовода. Обећала им то локална управа која је и тада, и данас на власти. Али како тада, тако и данас Горњи Медановићи немају воде. Мјештани истичу да та мука траје деценију и више, те да они само траже да живе као сав нормалан свијет и да имају уредно водоснабдијевање.
У име својих комшија Марко Хајдуковић и Радојица Дица Булатовић истичу да је због проблема са ископаним каналом за водоводну мрежу одржан састанак мјештана са којег је упућен апел надлежнима на нивоу локалне управе да под хитно предузму радње како би се стање поправило.
–У међувремену на неким мјестима канал је затрпан, али ми и даље воду немамо. На састанку је изражено огромно огорчење и разочарење поступцима надлежних у локалној управи који су пред парламентарне изборе у овом насељу ангажовали извођача радова да ископа канал за прикључак 60 домаћинстава на градску водоводну мрежу али су све оставили тако.
Из локалне управе и даље тврде да ће све брзо бити завршено
Из локалне управе су саопштили да ће са извођачем радова брзо ријешити проблем и завршити започети посао у насељу Медановићи.
- Један дио Мјесне заједнице Медановићи још увијек није уредно снабдјевен водом, али ће и то брзо бити ријешено. Остало је још само пар неких појединсти да се заврши и биће проблем ријешен. Потом све да се упише у катастар непокретности и преда Водоводу на управљање, а онда слиједе прикључци-каже Миланко Минић, директор Дирекције за изградњу и инвестиције.

Становници Медановића нијесу добили воду али на појединим мјестима не могу ни прићи кућама-каже Хајдуковић и додаје да су на појединим мјестима развучене цијеви до разводних шахти, док су други ископани канали још празни.
– Чекамо да се коначно неко смилује и пусти нам воду. Обраћали смо Миланку Минићу, директору Дирекције за изградњу и инвестиције, и он нам говорио да ће све брзо бити урађено. Покушавали смо да проблем ријешимо и преко Савјета мјесне заједнице, али ништа не помаже- додаје Булатовић и наглашава да је проблем са водоснабдијевањем изражен, и да се сналазе тако што воду за пиће доносе са околних шумских извора.
– Воде немамо, а епиодемиолошка ситуација налаже повећане хигијенске мјере. У насељу је доста старијих али и болесних тако да постављамо питање надлежнима на који начин да функционишемо-казује Булатовић.
Хајдуковић каже да је неколико мјештана затрпало канал, како би лакше долазили до својих кућа.
– Канал пролази испред кућа и он је посебна опасно за наше старије, али и дјецу. Када је 17. августа прошле године стигла механизација извођача радова кога је ангажовала локална управа, нашој срећи није било краја.Помислили смо да ће коначно бити ријешен проблем уредног водоснабдијевања. Иако се све то радило управо пред изборе, није био проблем, јер смо жељели да живимо као сав нормалан свијет и да увијек имамо воде, али то се није десило- констатује Хајдуковић.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:50