Glasanje odbornika SO / -M.K.
15/04/2021 u 23:47 h
М.К.М.К.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одборници владајуће колације у Улцињу након седам дана сјетили се да су се забројали у гласању

За новог секретара СО изабран је правник Бесарт Ресулани из владајуће већине (Демократска унија Албанаца)
Одборници владајуће коалиције СО Улцињ, без присутсва опозиције, већином гласова јуче су у поподневним часовима констатовали да је секретар Скупштине општине Ардит Цека (Форца) ипак прошле недјеље разријешен са те функције, па је на његово мјесто изабран правник Бесарт Ресулани из Демократске уније Албанаца. Како је објаснио предсједник СО Хаџи Сулејмани на сједници прошле недјеље, у четвртак, 8. априла, дошло је до пропуста приликом гласања за разрјешење Цеке јер некоориднацијом имеђу њега и секретара није констатовано да је Цека разријешен простом већином одборника, што је по новом пословнику довољно.
image
Besart Resulani novi sekretar SO
-INTERNET

– Дакле, тада је постојала проста већина за његово разрјешење и сада констатујем да је он разријешен са те функције, казао је Сулејмани након чега је Ресулани добио потребан број гласова. Његовој намјери од присутних одборника успротивила се једино колегиница из Демократске партије (ДП) Елеонора Шата која је казала да у мјесецу Рамазана не жели да чини незаконите ствари.
– Када су се бројали гласови прошли пут није било кворума и секретар тада није био у сали. Силом и незаконито разрјешујемо некога иако нисмо имали кворум – казала је Шата и потом напустила сједницу из протеста.
Одмах након завршетка сједнице огласила се Форца која је саопштила да се нови предсједник Скупштине Хаџи Сулејмани не плаши ни закона, ни штете након кршења Закона о локалној самоуправи, Статута општине, Пословника о раду Скупштине.
– На сједници од 8. априла, нова скупштинска већина покушала је у неколико наврата да разријеши секретара Скупштине општине Улцињ. Иако је гласање јасно показало да не постоји кворум за разрјешење јер неки одборници не могу да наруше своју личност и интегритет показујући политичку културу и правилан однос према јавним финансијама и порезима наших грађана, данас је ова нова скупштинска већина поново насрнула на највећу законодавну институцију као што је Скупштина и у наставку сједнице одржане данас, вратила тачку дневног реда са претходног састанка и утврдила смјену секретара – саопштено је из Форце и наглашено „да је то невиђена пракса у СО Улцињ”.
Форца: Да се изјасни предсједник Општине
– Подсјећамо да секретар Скупштине општине Тузи наставља нормално да ради као професионалац из редова ДПС-а и да није смијењен захваљујући исправном разумијевању закона и могуће штете, као и поштовању професионалаца. Слична је ситуација у Служби Скупштине општине Бар којом и даље руководи кадар СД. Такође, позивамо и предсједника Општине Александра Дабовића, као надлежног за извршење буџета Општине да се изјасни за штету од преко 50.000 еура која се овим наноси Општини, а која под његовим мандатом иде са оне стране закона. Право и истина биће одбрањени у институцијама судства и тужилаштва. А вама који стварате подијеле и мржњу због личних и каријерних ставова и који свјесно кршите закон, желимо милост божију – поручили су из Форце.

– Рамазан је мјесец уздржавања у храни и говору и мјесец је када су срца испуњена милошћу. Постало је неписано правило СО Улцињ да се у току мјесеца Рамазана не одржавају сједнице. Јуче је нова већина одлучила да прекрши сваки принцип, сваки пропис и сваки закон заказивањем „наставка“ сједнице за данас у 11, а затим у 16 сати. Ово је први пут након 30 година парламентаризма у Црној Гори да се одборник одвлачи као особа без става, без принципа, без знања и без достојанства – наводи се у саопштењу Форце.
М.К.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 06:49