Отпад остављен на обали језера / -Б.Је.
19/04/2021 u 18:58 h
Б.Је.Б.Је.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Смеће на обали Боровичког језера

Узалудни су сви наши напори да се отпад покупи и да се прописно одлаже, када имамо ситуацију да посјетиоци на језеру о томе не воде рачуна – истиче предсједник СРК „Липљен“ Васо Кнежевић
Активисти Спортско-риболовног клуба „Липљен“ у протеклом периоду уложили су доста труда на уређењу обале Боровичког језера, али ситуација на терену далеко је од добре. Из клуба „Липљен“ не крију незадовољство поступцима посјетилаца Боровичког језера, посебно када је у питању одлагање отпада, односно остављање смећа на обали језера.
– Узалудни су сви наши напори да се отпад покупи и да се прописно одлаже, када имамо ситуацију да посјетиоци на језеру о томе не воде рачуна – истиче предсједник СРК „Липљен“ Васо Кнежевић и додаје да је велики проблем и када је у питању уништавање постављеног мобилијара намијењеног за одмор и боравак посјетилаца Боровичког језера.
Он наводи да се уништавају постављене клупе на обали језера и ладници, а да се смеће и поред бројних упозорења не односи до постављених кошева, већ да многи посјетиоци отпад остављају на мјестима гдје су камповали.
– Неопходно је више пажње и више бриге како би ово језеро заиста било лијепо мјесто за одмор – истиче Кнежевић и поручује да је Боровичко језеро настало сливањем околних потока у напуштени коп Рудника угља, али да је изузетно мјесто за одмор и рекреацију, а током љетње жеге и једно је купалиште у Пљевљима.
Кнежевић је подсјетио да је Боровичко језеро веома погодно за развој риболовног туризма, јер је на њему могуће ловити рибу током читаве године, односно у језеру постоје језерске врсте риба и поточна пастрмка.
image
Мобилијар на обали Боровичког језера
- Б:је.

– Када постоји забрана риболова на пастрмку, лови се шаран – каже Кнежевић уз апел упућен свим посјетиоцима да обале језера не затрпавају смећем. Боровичко језеро је површине око 22 хектара, располаже са изузетно чистом и незагађеном водом. Локална управа припрема и план уређења Боровичког језера како би постало право купалиште и излетиште.
Б. Је.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 17:07