/ SKRINšOT YOUTUBE
01/12/2022 u 14:11 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Haradinaj: Aljbin Kurti je saučesnik u zločinu

Haradinaj je na Facebooku, povodom ubistava koja su se sinoć dogodila naveo da "ubijenu nije zaštitila država od koje je zatražila pomoć"

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je premijer Aljbin Kurti "saučesnik u ubistvu 35-godišnje trudnice".

Haradinaj je na Facebooku, povodom ubistava koja su se sinoć dogodila ispred Ginekološko-akušerske klinike u krugu Kliničkog centra u Prištini, naveo da "ubijenu nije zaštitila država od koje je zatražila pomoć".

"Aljbin Kurti je saučesnik u zločinu! Bio je potreban sablasni zločin nad majkom i njenim nerođenim djetetom, da bi se cio narod užasnuo koliko je daleko otišao zločin u ovoj zemlji. Ubijena je tražila pomoć države, koju nažalost, zajedno sa svakim od nas, svaki dan malo po malo ubijaju, ali je država nije zaštitila”, napisao je Haradinaj.

Haradinaj je za takvo stanje direktno optužio i premijera Kosova Aljbina Kurtija, prenosi Kosovo onlajn.

"Premijer koji defunkcionalizuje pravosudni sistem u zemlji prepolovljavanjem plata sudijama i tužiocima, koji ponižava policiju, ostavlja je u krpama i sa mizernim platama, koji tjera ljekare da napuste posao i zemlju, jer ne mogu da žive od toga, koji ugrožava funkcionalnost školskog sistema ostavljajući nastavnici da štrajkuju duže od mjesec dana, čime se država pretvara u marionetu međunarodne zajednice, svjesno ili nesjvjesno se pretvorio u učenika u jezive zločine koji se dešavaju svaki dan”, napisao je Haradinaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:29