/ vjosa osmani
17/10/2023 u 22:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Osmani: Redizajnirati dijalog sa Srbijom zbog Banjske

Kako je navela, Kosovu je potrebno više bezbjednosti, zbog čega traži mjere protiv Srbije “za napad 24. septembra”

Kosovska predsjednica Vjosa Osmani izjavila je večeras da dijalog Kosova i Srbije mora biti “redizajniran”, nakon događaja u Banjskoj, kao i da je predsjednika SAD Džozefa Bajdena, još u septembru, prije napada na Banjsku, obavjestila o, kako je rekla, bezbjednosnim izazovima sa kojima se Kosovo suočava.

- Imala sam na desetine sastanaka poslednjih dana sa evropskim liderima na kojima su ta pitanja razjašnjena. Direktno sam obavjestila predsjednika SAD Džoa Bajdena o bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočavamo, kada smo vodili diskusiju u septembru, prije nego što se desila Banjska, nakon što smo od naših bezbjednosnih institucija obavješteni o pripremama koje Srbija vrši i o mogućnostima ovakvih napada“, rekao je Osmani za KTV.

Kako je navela, Kosovu je potrebno više bezbjednosti, zbog čega traži mjere protiv Srbije “za napad 24. septembra”, prenosi Kosovonline.

Na pitanje u vezi sa izjavom predsjednika Francuske Emanuela Makrona u Tirani u vezi sa viznom liberalizacijom za Kosovo, odgovorila je da su njegove riječi pogrešno prevedene, te da će vizna liberalizacija stupiti na snagu 1. januara naredne godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 04:27