/ - PHOTO BY CHRISTIAN LUE ON UNSPLASH
14/06/2022 u 15:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ЕУ: Продуженa употреба Kовид потврда до 30. јуна 2023.

Европска комисија је у фебруару предложила продужење важења уредбе о ковид потврдама

Европски парламент и европске владе договорили су да правила о Цовид потврдама остају на снази наредних 12 мјесеци због тога што пандемија корона вируса још трај, преноси balkans.aljazeera.

Представници Европског парламента и влада чланица ЕУ сложили су се да продуже важење уредбе до 30. јуна 2023, објавило је француско предсједништво Савјета ЕУ-а, додајући да се уредба може опозвати и прије тог рока, ако то допусти здравствена ситуација.

Потврде су намијењене олакшавању слободног кретања људи током пандемије.

Помоћу QР кода потврда се може користити за доказивање је ли особа вакцинисана против корона вируса, негативна на тесту на корона вирус или се опоравила од КОВИД-а 19.

Дигитална верзија може се преузети на мобилни уређај. Европска комисија је у фебруару предложила продужење важења уредбе о ковид потврдама.

-Вирус који узрокује  КОВИД-19 и даље превладава у Европи и у овој фази није могуће утврдити утицај могућег ширења заразе у другој половини 2022. или појаве нових варијанти- саопштено је из Комисије.

Продужење важења уредбе омогућује путницима да наставе користити своју Квид потврду ако државе чланице задрже одређене мјере јавног здравља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:50